Казват, че няма лош секс, както няма и лоша пица. Честно казано, бих хапвала пица от всяка будка, просто защото много я обичам. Но аз съм на 48 години, правила съм много секс и поглеждайки назад, мога да кажа, че голяма част от сексуалния ми опит е печален. Вече не мога да си позволя да си губя времето с хора, които не знаят какво правят и как да ми доставят удоволствие, пише Нина Макколъм, писател и актриса от Кливлънд, Охайо.

Това вероятно звучи сурово. Така и трябва. Аз съм в предменопауза, което означава, че цикълът и хормоните ми са непредсказуеми. Може да кървя през 15 дни и после да следва пауза от два месеца. Това означава, че и настроението ми се люшка. Но когато е приповдигнато, наистина искам да изпитам нещо „върховно“.

Чувствам, че имам все по-малко и по-малко време за активен сексуален живот. Зная какво следва:

желанието ми за секс постепенно ще изчезне,

способността да му се наслаждавам – също. А всички, които ме познават, знаят, че аз истински обичам секса.

Споделих притесненията си със своята гинеколожка. А тя ми каза, че сексът в този период от живота прилича на работата на мотора – ако се смазва достатъчно редовно и се употребява както трябва, той ще работи и пее. Ако го оставим да изсъхне, няма да може дори да тръгне.

Когато бях млада, сексът всъщност означаваше удоволствие за партньора ми. Исках да впечатлявам, да доставям наслада, да заслепявам. Сега нямам търпение за подобни неща. Аз не съм учител или забавление за никого. Вече не съм готова да нося нечовешки обувки или да се кълча в пози, които ми причиняват болка. Готова съм да мисля за удоволствието на партньора, но само при взаимност, ако той мисли за моето. Знам какво ми харесва, мога да го напътствам към правилните места и да му кажа какво и как да прави, но нали знаете поговорката за коня, когото водиш до реката.

Омръзнало ми да доставям удоволствие на други хора.

Хора, които не знаят как да разкопчаят сутиена ми, които мачкат гърдите ми, сякаш проверяват авокадо и които нямат представа къде се намира клиторът ми.

Ставам претенциозна, ще избирам внимателно. Ако се случи да сте до мен в леглото и да се наслаждавате на поомекналото ми, но опитно и готово за удоволствия тяло, значи сте заслужили мястото си. Обещавам ви, че и за двама ни ще е страхотно преживяване. Но повече няма да се колебая

да премахна от леглото си мързеливи и егоистични партньори

Бих добавила „Нищо лично!“, но се сетих, че в секса всичко е твърде лично.

Още нещо забелязах, когато стигнах тази възраст: чувствам се така, както би трябвало да се чувствам, когато съм било тийнейджър. Усещам, че сексът за мен е толкова важен и специален, че трябва да си заслужиш мястото до мен, за да го изживеем заедно. Зная, че възрастните непрекъснато повтарят това на младите, но те не ги слушат. Аз също не слушах. Исках да опитам всичко, всеки бонбон в шарената кутия, отворена пред мен, всяко предизвикателство. Сега тялото ми, преминало през бременност и раждане, през операции и болка, тичало, скачало, изкачвало планини, леко уморено и със слаби колене, ми става твърде ценно, за да го подаря на първия срещнат, който го пожелае. Ако не го третираш както трябва и ако не се отнасяш с мен както трябва, то няма да видиш безценния ми задник :)

Заслужила съм си го!

Източник: GoodHouseKeeping

 

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара