Психолози са открили, че самотните жени са пет основни типа. Ако ви е връхлетял този проблем, преценете в коя група попадате и какво да направите, за да се отърсите от него ( ако искате ).

1. Другите са все виновни

Причина за самотата е безрезервната вяра в избода „Адът – това са другите“. Жената от този тип не изпитва остра нужда от семейство, впрочем тя и не би могла да предложи на съпруг и деца нито топлота, нито разбиране. Намира си работа, в която контактите с хората са сравнително малко. Тя може да бъде прекрасен конструктор, програмист, реставратор. Често предпочита да замени пълноценните отношения с привързаност към домашно животно.

woman-sitting-1232880_960_720

Какво да направи?

Това е уникалният случай, когато самотата дейс¬тва благотворно. Въпреки това никой не бива да забравя, че пълната изолация обеднява живота, Единствената ситуация на общуване, в която дамата от този тип се чувства комфортно, е, когато от раз може да прекрати връзката с партньор, който не й харесва. Добра работа в този случай върши Интернет, с неговото полуанонимно общуване.

2. Скъперница

Причина за нейната самота: вероятно в младостта си тя е
опитвала да завърже запознанства, но сигурно неприятно се е поразила от факта, че човешките отношения предполагат не само придобивки, но и загуби. Тя без съмнение мечтае за семейство и мъж, който ще й посвети живота си, но и се опасява, че жертвоготовните рицари отдавна не съществуват.

Какво да направи?

За съжаление тези душевно емоционално лениви жени стават все повече. Ако принадлежите към групата на духовните скъперници и не искате да се примирите с това, използвайте психологически трик: внушавайте си, че мъжът, който ви харесва, не е отделна от вас личност. С други думи, отдавайки му част от себе си, няма да изтощите безвъзвратно своите запаси, а просто ще ги преместите от един рафт на друг. Това изглежда трудно само в началото. Колкото повече „инвестирате“ в друг чоВек, вниквайки в неговите интереси, толкова по-трудно ще ви е да се откажете от неговото присъствие, а отношенията ви ще стават все по-близки.

3. Жертва на любовта към децата

Причина за самотата й: веднъж преживяла неудачен брак, тя концентрира цялата си любов върху децата. Струва й се, че всички околни са нейни конкуренти. Тя искрено вярва, че жените са хищници, а всички мъже – ловци. Такива жени, които обичат децата си до безумие, жертват заради тях личния си живот и още по-зле – във всеки акт на мъжко внимание виждат единствено коварно посегателство над майчината им преданост

Какво да направи?

Незабавно да си каже „стоп!“ точно заради любовта към децата. За начало престанете да виждате в мъжете врагове, оценявайте ситуацията реално. Опитайте сами да станете малко завистливи – в околните задължително има достатъчно прекрасни качества и умения. А истинската завистница иска да завладее това, което няма. Така че смело започнете да намирате и „използвате“ нови хора. С удивление ще установите, че останалите не се опитват на всяка цена да защитят своите съкровища, а охотно биха ги поделили с вас, и при това очевидно са доволни от вашия интерес към тях. Постепенно твърдата обвивка на вашия затворен свят ще изтънее. Ще се научите през него да виждате всичко, което е извън неговите стени. Оттам вече никак не е далече и до мига, в който ще пуснете в този дом и мъж.

4. Прелетна птица

Причина за самотата й: Тя често се оказва с някого, но като се огледа назад, вижда само низ от скоротечни връзки. Лекотата, с която тези романи започват и свършват, все повече я плаши, но се утешава, че печатът в паспорта погубва чувствата, а и истинската страст по природа е краткотрайна. В действителност тази жена е крайно неуверена в себе си и се нуждае от непрестанни доказателства за своята привлекателност.

Какво да направи?

Първо, да не се укорява напразно. Отношенията между хората, подобно на цветята, минават през зараждане, разцвет и увяхване. Бедата ви е в това, че този цикъл при вас е необичайно кратък. Налага се да си припомните миналото и да изчислите продължителността на отношенията, После се опитайте да анализирате кой е знакът за това, че връзката приближава финала. Например, „след като той забрави датата на нашето запознанство и пристига вкъщи без цветя, решавам, че връзката ни е изчерпана“. Такива моменти са критични за вашия романтичен сценарий. Подробно обсъдете с партньора си всички „знаци на края“ и го предупредете какви печални последици може да имат пропуските в паметта му или миговете невнимание. Мъжът с удоволствие ще се съгласи на своеобразен договор: вие му прощавате доста неща, в замяна той да изпълни някои ваши (може би малко странни) изисквания.

5. Перфекционистка

Причина за самотата й: „По-добре горда самота, отколкото нещастен брак“ – това е нейното верую. Тя е съгласна да си харчи времето и силите само за човек от грандиозен мащаб, който на всичко отгоре е лишен от всякакви недостатъци. Нейните изисквания към партньора са съвършено нереалистични. Децата на перфекционистката също не са за завиждане: те непрестанно се намират под тежкия гнет на непосилните майчини очаквания.

Какво да направи?

Спомнете си личния живот на коя да е световна знаменитост. За честта да е близо до някой гений, съпругата обикновено плаща най-жестоката сметка. Душевната коравосърдечност, равнодушието към децата, алкохолизмът – това са само мъничка част от проблемите, с които се сблъскват ежедневно жените „сенки“ на велики мъже. Погледнете на нещата мал¬ко по-егоистично: кого искате да ощастливите – света или себе си. Семейният живот има нужда от точност, способност да разбираш и прощаваш, готовност да пожертваш своите моментни интереси заради общото щастие. Именно такъв човек следва да търсите.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара