Нашумял с  дебютния си сборник с разкази  „Не беше тук и си отиде” и с романа „Докато дишам” Георги Томов представя „Всичките дни” (ИК „Сиела”) – 13 майсторски написани истории, които носят в себе си едновременно хумор и тъга, носталгия и надежда.

vsichkite_dni_coverМежду прекрасните корици на  „Всичките дни” (дело на художника Дамян Дамянов) писателят Георги Томов поднася литературни произведения „рендосани, изшкурени и лакирани” от негови приятели  – известни писатели, журналисти, преводачи и издатели. „Експериментът, всеки разказ да е с различен редактор, се оказа чудесна идея за разноликите като тематика, емоция и ритъм истории, вдъхновени от живота. Благодарен съм на всеки от тях за взаимното удоволствие от съвместната работа, което – надявам се – ще усети и читателят”, казва Томов.

georgi_tomovВерен на своя кинематографичен стил на писане, авторът пленява вниманието ни още с първите редове на поредния разказ, раздрусва ни порядъчно и ни оставя замислени след края му. Сприятелява ни с героите си и ги оставя да ни водят на всевъзможни места – от суровия Трънски край, през сгорещената Атина, та до дебрите на собствените им спомени. Заедно с тях преминаваме граници и трошим бариери и, някак, съвсем естествено, започваме да чувстваме света с техните кожи.

„Георги Томов е едновременно писател, който умее да разказва и разказвач, който умее да пише. Колкото и странно да е, тези две дарби рядко се срещат на едно място. А когато към тях се прибави и фактът, че е интелигентен и страстен читател – това го прави не просто автор, а добър приятел, на когото можете да се доверите.”, казва Захари Карабашлиев.

Томов е добре познат на българската публика със сборника разкази „Не беше тук и си отиде”, с романа „Докато дишам” (в съавторство с Дейна Бренченс), както и с разказа „Фосили” в наскоро излязлата антология с посветени на любовта истории от съвременни български автори „Обича ме, не те обича” (ИК „Сиела). Пише и за „Жената днес”.

„Всичките дни” гарантирано ще ви разсмее и разплаче, ще ви размечтае, обнадежди и размисли. И най-важното – ще ви накара да повярвате в силата на новата българска литература.

ОТКЪС ОТ РАЗКАЗА „БЕЗ ТИЯ“

Facebook Twitter Google+

0 Коментара