Дни преди 2 април – Международния ден на детската книга, Издателска къща „Хермес“ пуска на пазара луксозно издание на „Малкият принц“ от Антоан дьо Сент Екзюпери. Вечната книга, която всяко голямо и малко дете трябва да прочете, излиза на 31 март. Преводът е на Константин Константинов, а илюстрациите на талантливия художник Борис Стоилов.
На 1 април от 18,00 часа в галерия „Лаутлиев“, Пловдив, арт квартал „Капана“, ще бъде открита и изложба с илюстрациите от „Малкият принц“.

Christmas_02За книгата

Представи си, че си се изгубил в необятната африканска пустиня. И че изведнъж пред теб се появява момченце със златни коси, което настоява да му нарисуваш овца. Това е малкият принц, който идва от далечна планета с размерите на къща. Той задава много въпроси и се опитва да разбере странния свят на възрастните. Заедно ще се впуснете в необикновено приключение. За да научите тайната на живота: че „…най-хубавото се вижда само със сърцето. Най-същественото е невидимо за очите“.

Луксозно издание на една от вечните книги, които всеки трябва да прочете. Тя съдържа непреходни истини за живота, любовта и приятелството.

Цитати от „Малкият принц“

Untitled1

„Хората имат различни звезди. За тези, които пътуват, звездите са водачи. За други са само малки светлинки. „

„Ако можеш да съдиш себе си правилно, значи ти си истински мъдрец. „

„Властта трябва преди всичко да се крепи на разума .“

Untitled„Ако искам да видя пеперуди, ще трябва да изтърпя две-три гъсеници.“

„Пустинята е хубава – каза малкият принц, – защото крие някъде кладенец… „

„Питам се – рече той – дали звездите не са осветени, за да може всеки да намери някой ден своята. Виж моята планета. Тя е точно над нас… Но колко е далеч! „

„Когато на теб пръв ти хрумне някоя идея, ти взимаш патент за нея и тя е твоя. Аз притежавам звездите, защото никой преди мен не се е сетил да ги притежава. „

„Всички възрастни хора са били най-напред деца. „

Untitled2

“Думите само ни пречат да се разбираме помежду си. „

„Ето моята тайна. Много е проста: истински се вижда само със сърцето. Същественото е невидимо за очите.„

Facebook Twitter Google+

0 Коментара