Нали сте чували, че бракът е опасен за любовта. Също толкова вреден е той и за добрия секс. Не сам по себе си, а заради лошите хорски навици. Както в алпинизма постигнатите върхове не са примамливи, така и собственият съпруг или съпруга не са вече интересни, след като присъствието им вкъщи (и в леглото) е подсигурено с документ от властите.

sex

Много скоро след Менделсон превръщаме интимностите в рефлекс – като семейната вечеря пред телевизора. Хем сме заедно, засищаме глада, а и не се налага да постиламе ленената покривка, да слагаме сребърните прибори и да си правим комплименти. А ако трябва да сме искрени, сексът е животоспасяващ за трайността и дълбочината на една връзка. Който твърди, че не е така, лъже безсрамно.

От читанката до енциклопедията

Вярно, сексът прилича на жаждата и глада, но и съществено се различава. И ако разчиташ само на инстинкта, не се чуди защо „сеансите“ ти се разреждат или не ти е кеф. Сексът е наука. Е, може да не е чак академична дисциплина, но поне общообразователна програма е задължително да покриеш. Интимностите може и да не се учат по книга, но само когато се разменят грамотно, доставят удоволствие. А нали това е целта? Не знам на някого да е навредило, ако е проучил като истински изследовател „географската карта“ на партньора си (или на евентуалния такъв) и не се е ограничил с картинките в учебника по анатомия. Всичко, написано за секса, може да бъде прочетено (и трябва). Ако не друго, поне се тренира въображението, а то е почти толкова важно, колкото и желанието на тялото.

Сексът е игра

Да демонстрираш консерватизъм в интимностите не е най-добрият избор. Разбира се, зависи от партньора, но не съм чувала досега за мъж, който да не обича да му се поднасят нови (но вкусни) блюда. Но внимание! – мъжете са единодушно съгласни с новостите и експериментите в леглото, но дълбоко в себе си остават консервативни. Не защото са добре възпитани, а от страх, че няма да се справят. А от провал в леглото мъжете се боят ужасяващо. Дай му обаче нова писта да се прояви като атлет, тича направо към златния медал. Та, в чии ръце тогава са и страховете, и мераците му? В женските, разбира се (понякога буквално).

Говорете за секс.

Тези разговори са еротични, ако наистина си вярваш обаче. Говорете си и преди, и по време, и след любовната игра за нещата, които искате или сте почувствали (само за добрите, моля). Но не превръщайте в разпит въпросите каква промяна би одоб-рил – това е глупаво. И абсолютно забравете за другите теми. Сериозният разговор като прелюдия към секса е най-късият път до провала или до пълното отсъствие на интимност. Когато мъжът мисли за секс, последното нещо, към което е предразположен, са разговори за семейни, домашни или професионални проблеми (ужас!). Такива обсъждания, започнати в леглото, водят до скандал или най-малко до сърдито заспиване гръб до гръб. Много е лесно в такъв момент мъжът да те заподозре, че не обичаш секса (иначе едва ли щеше да го подменяш с тъпи разговори). А за повечето мъже да не уважаваш секса е непростим грях.

Правила между чаршафите

Значи, той много обича да чува някакви хвалби. И в никакъв случай не внимава дали лъжеш. Колкото и отчетливо и нагло огледалото да казва на един мъж, че не прилича на Аполон, той не изпада в див възторг, като го чуе. И да не си мислиш, че ти всеки ден му приличаш на кръшна американска стюардеса. Трябва да харесаш тялото си. Срамуваш ли се дори само от един свой сантиметър, това е спирачка. Ако бързаш да скриеш всичко под юргана, за какъв екшън може да става дума след това. А когато ти не се боиш от тялото си, заразяваш с увереност и партньора си. Пък мъжете имат нужда от поощрение, защото тъй скорос- тно дебелеят и оплешивяват, че почти нямат момент, в който да се гордеят с тялото си. Страхът, че не са достатъчно готини и че може да не се представят на висота, всъщност най-често определя интереса на мъжете към сексуално неопитни девойки. Само пред тях мъжът се чувства наставник и образец на мъжественост. Помогнете му да забрави страховете.

Трябва да участваш

Не приемай секса като наказание или задължение. Възпиташ ли такова чувство, няма лекуване. Ако смяташ да живееш с определен човек, не му минавай с номера „боли ме главата“ или „скарах се с колегите“, за да избегнеш секса. Настрой се на неговия часовник, ако не можеш да го привикнеш към своя. А най-доброто хапче за завехналата ви връзка е сексът на необичайни места. Нормално е в спалнята да ви се доспива. Ами сменете мястото. Откажи се от твърдението (присъщо на огромния процент от жените) „аз, като не ми е вкъщи, на легло и бял чаршаф, не мога“. Лошото е, че дори си вярваме. А любовната игра в колата, сред природата, дори в офиса е истинско изкушение и върховна награда за риска.

Сигурно и достъпно

Това е другата убийствена опасност за всяка по-дълга връзка. По някое време мъжът ти престава да те забелязва – вече не очаква нищо ново, не вижда нито новата ти прическа, нито комбинезона с червени дантели. За да му привлечеш вниманието обаче, не е нужно да крещиш или да се събличаш чисто гола още на площадката пред блока. Нужно е да привлечеш слуха, зрението или обонянието му. Неговият интерес се подклажда с изгода. Той винаги трябва да е наясно каква е неговата полза от това, че е с теб. От жената се иска да е нещо като „три в едно“ – хем чрез теб доказва, че не е хомосексуалист, ти си онази скрита сила, която пере ризите и мие чиниите, но и си готина. А бе, приятел, любовница и домакиня.

Мъж секс не отказва

Това е принцип, който няма изключения. Може да му се спи, да е изморен, гладен, жаден, ядосан. Всичко това може да изчака, ако на съответния мъж се предложи порция секс. Ако е и качествена, нищо чудно запалянкото да зареже дори полуфиналите на световното по футбол. (Виж – за финала не е сигурно.) Но почти няма причина, която според мъж да е достатъчно основателна, че да зареже този вид физическо занимание. Ползвайте това правило – и за примамка, но и за отбрана.

Няколко истини:

■  добрият секс оправя всеки проблем в общуването
■  качествен шофьор не се става с теория, а с каране. И в секса е така
■  в секса винаги има какво още да се открива, дори с един и същ партньор
■  сексът може да доведе до любов (и дълго да я крепи), но липсата му може да я изпепели – бързо и до основи
■  сексът е идеално лекарство за нервно пренапрежение, настинки и дори за излишните килограми. Абсолютна лъжа е, че той е вреден за хора със слаби сърца и особено за пренатоварените мъже на средна възраст. Че кога, ако не тогава?!
■  медици твърдят, че един акт заменя 40 минути активен фитнес. Дори за прекаралите инфаркт сексът е като рехабилитация
■  в любовната игра вие двамата решавате какво е позволено. Никой никога не е спускал забрани, някой кьопав идиот си ги е измислил.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара