Ежедневната дамска чанта е онзи незаменим аксесоар, без който нито една жена не напуска дома си и именно заради това се избира с особено внимание. А и нека не забравяме, че чантата е огледало на женската душа.

Какво отличава ежедневните дамски чанти от останалите? Отговорът е много лесен – функционалност, организираност, практичност, универсалност, обем, здравина, удобство, качествена изработка и не на последно място – стилен дизайн.

Такава чанта трябва да носи комфорт и да побира всичките ни необходими за деня вещи както на работа, така по време на пазаруване или градска разходка.

Универсалността на ежедневната дамска чанта обаче далеч не означава скука и еднообразие – напротив, тя винаги може да бъде украсена по най-различни начини с разнообразните аксесоари за чанти, които да сменяме според тоалета или настроението.

Откриването на перфектната дамска чанта за ежедневието не е толкова лесна задача, но това на първо място зависи от индивидуалните нужди на всяка жена. Добрата новина е, че определяйки основните критерии при избора на такъв аксесоар, това може да се превърне в наистина приятно и удовлетворяващо занимание.

Как да изберем най-подходящата ежедневна дамска чанта?

Добре подбраната ежедневна дамска чанта прави впечатление, точно както и обратното. Ето кои са факторите, които всяка жена трябва да има предвид, когато избира такъв аксесоар:

  1. Цел

Важно е да сте наясно с каква цел ще използвате чантата. Ако нейното предназначение е да пренася максимално много ежедневни вещи, то тогава трябва да разгледате по-обемните модели с повече вътрешни отделения и джобове.

  1. Размер

За жените с по-нисък ръст и слабо телосложение са подходящи малките дамски чанти. Високите дами могат да заложат на моделите с по-големи размери.

  1. Качество

Имайки предвид всекидневната употреба и количество пренасяни вещи, е съвсем логично да изберете по-здрава чанта, изработена от качествени и устойчиви материали. Препоръчително е и материята да е лесна за поддържане и почистване, а още по-добре би било, ако е издръжлива и на различни атмосферни влияния.

  1. Стил

Дамската чанта трябва да бъде съобразена с личния стил и обичайното облекло в ежедневието – по-елегантно или по-неангажиращо.

  1. Цвят

Цветът на ежедневната чанта зависи освен от тоалета, и от сезона. Пролетно-летният гардероб предполага по-светли, по-нежни и хармонични нюанси, а през есенно-зимния период са по-подходящи тъмните и неутрални цветове. Класическите цветове ще ви спестят пари от закупуването на повече различни модели чанти, тъй като се комбинират лесно с повечето дрехи.

  1. Дължина на дръжките

Чантите, които се носят в ръка, а не през рамо, обикновено стигат до бедрата. По-обемистата чанта ще направи широките бедра визуално по-стройни, а модел с дълги дръжки би превърнал слабите бедра по-женствени.

  1. Дизайн и декорация

Дамите рядко се замислят върху тези детайли, но пък никога не е излишно да обогатят своите модни познания. Металните елементи по чантата е добре да бъдат съчетани с бижутата и аксесоарите, които са част от цялостния аутфит. Ако носите злато, например, търсете чанта със златисти ципове, катарами, копчета и др. По отношение на материята важи същото правило – кожена чанта с кожени обувки и  т.н.

  1. Цена

Качеството си има цена. По-скъпите брандове произвеждат чанти от висококачествени материали, които предполагат по-голяма здравина и устойчивост във времето. Това обаче съвсем не значи, че не можете да откриете качествена и красива ежедневна чанта на достъпна цена.

В обобщение бихме могли да кажем, че идеалната ежедневна дамска чанта е удобна, здрава и модерна. За да направите най-добрия избор, е необходимо да я съобразите със стила си на обличане, сезонът, местата, които посещавате през деня и индивидуалните ви предпочитания. Е, май е време за покупка на нова чанта?

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара