Дизайнерът на новата генерация, Фатих Осман, ще изненада своите клиенти и почитатели с две ревюта, в две държави и с две чисто нови колекции.

Популярният роден модист ще е специален гост във втората вечер на Sofia Fashion Week на 28 март, където на подиума в хотел „Маринела“ ще представи новата си колекция „Queens of the Night“. Облеклата му са насочени към клубната публика, те предизвикват изумление, не само с елегантната си линия, женственост и сексапил, но и със своеобразното качество да съединява миналото и настоящето, да миксира цветовете, да носи нова енергия и заряд.

На следващия ден, 29 март, модният бранд Faith IN Fatih ще се представи и на балканска сцена, с ревю в град Ниш, където се провежда второто издание на модния фестивал „Naisa Art Fashion“, който тази година ще се състои в четирихилядната зала „Чаир“ в сръбския град.

Фатих Осман е първият българин, който ще участва в престижното събитие, което дава сцена на най-популярните и талантливи дизайнери от Балканите. За своята модна премиера в Сърбия, дизайнера е подготвил от кутюр тоалети, по които работи повече от три месеца. Една креативна колекция, където е изпипан всеки един детайл, внасяйки история и загадъчност в нея. Невероятни като форма и изработка детайли и аксесоари, които са истинско съкровище за ценителите на стила. Модните специалистите казват, че Фатих превръща емоциите си в дрехи, точно това той ще представи и на сръбска сцена, пред погледите на важни персони от света на шоубизнеса, телевизията и специални гости от дипломатическите среди.

Само преди седмица, известната тв водеща от предаването „На кафе“, Елизабет Методиева, се довери за пореден път на младия дизайнер и облече негова рокля по време на едно от най-гледаните тв предавания, не само в България, но и по цял свят, „Нощта на Оскарите“. Специалното студио се излъчваше на живо в ефира на NOVA TV, а Бети получи комплименти за външния си вид, не само от кино спецовете, но и от зрителите на директното предаване.

„Пътят ми дотук беше доста труден и вярвам, че ситуацията е подобна, когато става въпрос и за моите колеги от региона. Но лично аз компромиси не правя, винаги съм искал дрехите ми да са изработени от най-добрите и луксозни материали, въпреки че вложените средства са наистина сериозни. От другата страна, смятам, че Балканите са малък пазар и не са много жените, които могат да си позволят скъпи и уникални творения в областта на модата. Донякъде сме ограничени поради стандарта на живот и икономическия статус на нашите държави, но мисля, че този, който иска да се бори и да остане на пазара, в крайна сметка ще намери верния път“, коментира ситуацията и дали лесно се прави мода на Балканите  Фатих Осман.

Дизайнерът не спира до тук с предизвикателствата и вече се готви и за своя дебют в Румъния, където след няколко месеца му предстои ревю.

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара