H&M представя новата си колекция за деца, чиито принтове са създадени в сътрудничество с британската артистка Кейт Морган. Нейните илюстрации са плод на интереса й към дивите животни, растенията и природни пейзажи и неведнъж са украсявали дрехи и аксесоари за деца. Капсулната колекция е бъде налична в избрани магазини на H&M от днес.

Kate Morgan Studio x H&M е колекция за деца, в която чрез своя цветен и съвременен подход към животните и природата Кейт вдъхва живот на една фантастична джунгла. Използвайки единствено водни бои, тя създава разнообразни мотиви за цялата колекция. Туканите и папагалите са водещи сред принтовете, но освен тях откриваме тигри, леопарди, фламинго, панди, пеперуди и жаби. Всички те са изрисувани сред буйна зеленина и ярки цветя.

„Беше изключително забавно да работя с H&M, особено когато за първи път рисунките ми се пренасят върху цялостна колекция облекла. Доволна съм и от факта, че дрехите са за деца, защото именно докато растях се заплених от дивия живот. Надявам се, че моделите ще запалят въображението и на други деца, така че да се заинтригуват по история на природата. Ще бъде невероятно, ако наистина успея да ги вдъхновя“, споделя Кейт Морган.   Колекцията включва топове, тениски, рокли, панталонки и бански костюми. Материите са основно памук, лек и ефирен шифон, с елементи от обръщащи се пайети. Силуетите са небрежни и изглеждат очарователно с детайли като скъсени ръкави, деколтета с волани и асиметрични поли. Сред аксесоарите откриваме сандали, шапки и ленти за глава.

„Много се радваме, че тази пролет обединихме сили с талантливата Кейт Морган. Нейните творби са едновременно вдъхновяващи и пълни с положителна енергия“, казва София Льофстед, дизайнер на детски дрехи в H&M.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара