Български хотел спечели престижен приз на 26-ия конгрес на ЕСПА – Европейската СПА Асоциация, който се проведе в град Пиещани в Словакия.

Голямата награда – първо място в Европа в категорията „Иновативен Спа хотел на годината“ бе присъдена на Hot Springs Medical & Spa Hotel  с. Баня, общ. Разлог.

България получи престижно отличие след гласуване на експертен панел от международно жури.

Hot Springs Medical & Spa Hotel спечели първо място в Европа сред сериозната конкуренция на най-добрите и най– награждавани хотелски комплекси на стария континент.

Българският хотел бе номиниран за участие в конкурса наред с водещи европейски СПА и балнео комплекси заради уникалното му местоположение, лечебните минерални води, възможностите да се практикуват различни спортове, съчетанието между уелнес, СПА и балнео терапии.

Особено внимание журито обърна на високото качество на храната, която хотелът не само предлага на своите гости, но произвежда в собствен екологичен чифлик.

Уникалният не само за България, но и за Европа Чифлик Адрианови ливади е място, където екипът на Хот Спрингс по стари български традиционни методи отглежда за нуждите на хотела напълно чисти и натурални плодове и зеленчуци, мед и подправки.  Именно там бе възродена и древната порода прасета Мангалица, отглеждат се истински свободни кокошки за яйца, по стари български рецепти се приготвят туршии, сладка и зимнина.

Процесът на отглеждане и производство на продуктите се прави чрез традиционни български методи и без абсолютно никакви добавени химикали и препарати, което гарантира, че в кухнята на хотела се ползват възможно най – качествените и истински съставки.

Специалното отношение към производството и приготвянето на храната е част от холистичния подход, заради който Hot Springs осигури първото място за България.

Кадър от церемонията по награждаване г-н Данаил Иванов – представител на Hot Springs Medical & Spa Hotel и г-жа Сийка Кацарова – вицепрезидент на ЕСПА

 

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара