Обмисляте ли да преминете към натурална козметика за лице? Чудите ли се от какви предимства ще има това за вашата кожа?  Сега ще изброим няколко основателни причини, поради които трябва да използвате натурална козметика.

Ако все още се чудите дали си струва да преминете към натурална козметика за лице, надяваме се да намерите правилните отговори тук.

Натурална козметика за лице подпомага естествената функция на кожата

Кожата е огромен абсорбиращ и защитен орган. Това е, така да се каже, нашият „граничен орган“ и по този начин, наред с други неща, важна защитна система на нашето тяло. Следователно, има значително въздействие върху нашето здраве.

Натуралната козметика подпомага защитните функции на кожата с естествени съставки. Най-важните съставки за това са етеричните масла и тлъстите растителни масла .

Етеричните масла поддържат кожната флора, която се състои от множество малки микроорганизми като гъбички и бактерии. Те помагат на кожата да се защити от патогени.

Ако кожната флора е дисбалансирана, тази защита се губи. Етеричните масла и мастните растителни масла могат да осигурят естествен баланс и по този начин не само да поддържат кожната флора, но и същевременно и имунната система.

Натуралната козметика поддържа имунната ви система

Въпреки че кожата функционира като бариера, малките молекули все още намират своя път в тялото ни през неговите клетки. Тези молекули могат да идват от въздуха, но могат да достигнат и до кожата чрез козметични продукти. Трябва да вземете предвид това, когато избирате своите козметични продукти.

Тъй като естествените вещества в натуралната козметика не са чужди на тялото, те се разграждат по-лесно. По този начин те поддържат имунната система, която бързо може да се погрижи за всякакви „заплахи“.

Конвенционалната козметика, от друга страна, съдържа много вещества, които са чужди за тялото и които то не може правилно да преработи или разгради. Обикновено включват минерални масла, минерални мазнини, синтетични аромати, изкуствени консерванти, оцветители и пълнители.

Те водят до дисбаланс на кожната флора и отслабват цялата имунна система и самолечебните сили.

Натуралните растителни масла подпомагат регенерацията на кожата

Козметични продукти с въглеводороди от минерални масла (като парафиново масло, вазелин и др.) и синтетични аромати могат да накарат кожата да загуби баланса си и да не е в състояние да се регенерира. Признаци за това са сухата и чувствителна кожа.

Натуралната козметика не съдържа нито парафини, нито синтетични аромати или други вредни добавки. Вместо това се състои от мастни растителни масла, наред с други екстракти и витамини. Те подпомагат кожата да поддържа баланса си и да се възобновява. В резултат не изсъхва и се засилва естествената му защитна функция.

Натуралната козметика прави тялото по-малко податливо на алергии

Конвенционалната козметика съдържа, наред с други неща, минерални масла или мазнини. Минералните масла са субстанции на петролна основа, които се дестилират от суров нефт. Те се използват поради ниската си цена и издръжливост. Сега има индикации, че тези вещества се натрупват в тялото и увреждат естествената кожна флора и по този начин нейната функция. Също така, изсушават кожата и я правят по-податлива на алергии.

От млади до стари – натуралната козметика се понася добре от всички

От млада кожа до старееща кожа – натуралната козметика за лице обикновено се понася добре от всички, без значение от възрастта.

При преминаване от конвенционална козметика към натурална козметика може да има признаци на промяна, но не бива да позволявате това да ви дразни. Кожата първо трябва да се адаптира към новата грижа и й трябва известно време за да го направи. Така че, тези признаци скоро ще изчезнат. И тогава ще се чувствате много по-комфортно в собствената си кожа от преди. Е, все още ли се колебаете дали да използвате натурална козметика за лице?

Facebook Twitter Google+

0 Коментара