Мирослав Димитров е водещ на „България сутрин“. Присъединява към екипа на сутрешния блок на Bulgaria ON AIR през 2021 г., поемайки щафетата от Златимир Йочев. Миро има дългогодишен телевизионен опит както пред камера, така и зад кадър. Преди да стане част от екипа на Bulgaria ON AIR, той води предаване в БНТ, където в продължение на 3 години обикаля България с камера в ръка.

Преди това е работил в корпоративната сфера и е бил част от телевизионни формати като „Стани богат“, „Столът“, „Семейни войни“ и други. Той е и единственият българин, взел интервю от световноизвестната певица и актриса Дженифър Лопес. Мирослав признава, че е закърмен с телевизия и животът пред камера е негова втора природа.

Освен късметлия в работата си, Миро е щастливец и в любовта. Неговата половинка е красавицата с чудесен глас Йоанна Драгнева. Въпреки дългите си години познанство, любовната искра между Йоанна и Миро се заражда в сравнително по-късен период. Но, по думите им – точно тогава, когато и двамата са били готови за това. Плод на тяхната любов е малката АннМари, която е на малко повече от 2 годинки.

Семейството им предстои да се увеличи с още един член. Навръх втория рождения ден на АннМари, Йоанна изненадва любимия си с най-хубавия подарък – снимка от видеозон, с която му съобщава и голямата новина, че предстои да станат родители за втори път.

Каква вълна от емоции обгръща Миро в този момент, как се заражда любовта между двама им, кой е шефът вкъщи и как успява той да съчетава ранното ставане с това да бъде любящ баща – на тези и още въпроси отговаря водещият на сутрешния блок по Bulgaria ON AIR в интервю за „Жената днес“, предоставено от корицата на есенното издание на „Наръчник за бременност и детско здраве“. Наръчникът се издава от най-голямото събитие за бъдещи родители „Форум бременност и детско здраве“, организирано от здравния портал Puls.bg. Всяка година събитието се провежда поне два пъти, за да помогне на бъдещите родители със съвети и полезни срещи с утвърдени медицински специалисти. Второто издание на Форума се проведе на 16 октомври в дигитален формат и предизвика огромен интерес.

Скоро се очаква ново попълнение в семейството ви. Как се получи така от едно добро приятелство да се роди едно прекрасно семейство, Миро?

Познаваме се с Йоанна от много години, били сме в едни приятелски кръгове, били сме на десетки събития, купони, концерти.

Никога, обаче, не сме се сваляли. Не сме си и намигали даже. Много години след тези активни купонджийски времена, двамата се срещахме отново – съвсем случайно. И двамата бяхме сингъл и… съдбата си каза думата.

След няколко месеца Йоанна забременя. Това бе сбъдната мечта и за двама ни. Просто се открихме в точното време, бяхме на една и съща вибрация – готови и искащи да бъдем родители.

Какво е за теб семейството? А Йоанна?

Семейството за мен е като онзи остров на спокойствието, за който пише Джеймс Алън. Идея, която дори само да мине през мисълта ми – ме успокоява.

Йоанна е шефът на този остров.:-)

Йоанна притежава едно много рядко качество на жизнерадост, на импулс на живот, има онова вълшебство в усмивката, което кара черешите да цъфтят.

Би ли искал да приличаш на някого като баща, да следваш нечий модел, на човек, когото цениш? 

Не мисля, че имам много наблюдения на бащински модели, освен на собствения ми баща, когото оценявам най-високо. Един баща би трябвало да бъде твърд, разбиращ и обичащ. Това, което наистина остава трайно в нас от родителите ни, са моментите пълни с висши емоции. Това са любовта, вярата, подкрепата… останалото някак си успяваме да копираме от всички наши предци.

Ти си един от водещите на сутрешния блок на телевизия Bulgaria ON AIR. Ставаш прекалено рано. Как се отразява това на семейството? Намерили ли сте правилния баланс между служебните ангажименти на двама ви и тези у дома?

Огромната разлика от много други професии е това, че не може в работен ден малката да влезе и да ме събуди. Когато тя става, аз вече съм в телевизията. Понякога това ми липсва. Че не можем да се събудим заедно, да измием зъбите си заедно и да я заведа сутрин на градина. Ей тези, малките неща, са много мили за всеки родител.

Какво най-много те развълнува във връзка с бременността и раждането на първото ви дете?

Всичко. От първия видеозон, след това – когато чух за първи път пулса на сърцето й. Когато я усетиш да рита, сложил ръка на корема на Йо. Първите снимки 4D. Всичко, всеки един момент, чак до самото раждане е изпълнено с вълнения.:-)

Какво е твоето мнение за нивото на майчиното и детско здравеопазване от опита ви дотук?

Нямам особено мнение и наблюдения, оправяме се. Черпим опит от приятели и познати, които имат натрупан такъв.

Какво според теб може да съхрани позитивна връзка между хората? На какво държиш в отношенията си с тях? И какво е разковничето да се подържа огънчето между един мъж и една жена в семейството?

Прошката. Всеки човек е грешен и като такъв е обречен да сбърка, но знанието, че сме такива ни дава поне малко мъдрост. Да искаме прошка е действието, което може да запази всякакви отношения. Да кажеш: “Прости!” – това е вече желание за живот и искра на откровеност. Тази проста дума прави чудеса!

Спомняш ли си как се срещнахте с Йоанна?

Бях водещ на Mondial camp – Фестивална сцена, на която се излъчваха мачове от Световното първенство по футбол през 2018 г., но през останалото време се случваха различни събития и конкурси от всякакъв характер. Йоанна беше съдия на един балетен конкурс за деца.

Пълен синхрон – и двамата бяхме изморени от безрезултатни връзки, двамата бяхме необвързани и някак си се погледнахме по друг начин … лято, футбол, тя – красива,  изобщо не беше трудно да се влюбя.

А спомняш ли си как научи, че очаквате първата си рожба, сега и мъничката нова радост?

Не просто, че си спомням, но никога няма да забравя как Йо ми каза, че е бременна с АннМари. Знам, че бях на снимки във Варна, когато Йоанна прати снимка на положителен тест за бременност. Представяте ли си, АннМари беше само още една чертичка на тест за бременност, а днес е целият ни живот…

Когато получих снимката, се чухме с Йоанна и … рев. Не можеш да мислиш, само можеш да се смееш и да плачеш едновременно. Аз после исках да викам, но беше тайна за известно време и това беше като тиктакаща бомба в мен. Не мисля, че може някой да е по-силен от тази емоция. Даже не си даваме сметка колко различни инстинкти се активират, една постоянна сила се запали в мен. Мисля си, че от този момент някак си се свързваме с нещо божествено.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара