Край на Ретроградния Нептун – иде яснота за пандемията

Бавно и славно, на 1-ви декември, мистичния Нептун ще реши да напусне ретроградната си фаза и да се отправи на пътуване в знак Риби.

Напомням, че негово ретроградно движение започна на 25-и юни и продължи повече от 5 месеца, между градусите 23 и 20 в знак Риби. Планетата се свързва с мистицизма, тайнствеността, чувството за единство, духовното развитие и вдъхновение. Тя олицетворява илюзията, разпадането, въображението и идеализма.

Нептун не е лична планета и е малко вероятно да окаже влияние на персонално ниво, но нейната енергия задава и облича общото усещане на яснота, посока и движение. Трудна е за тълкуване, защото нейната енергия е неясна и се свързва единствено с емоцията, чувствата и усещанията, които често нямат име и трудно се описват като преживяване.

Сайтът на астролог Венета Матева

Ретроградната фаза засилва тези характеристики на планетата и допълнително внася объркване, неяснота, усещане за изгубване и безсилие. През времето на нейното обърнато движение не ни остава нищо друго освен да се оставим на сладкото пътуване и да анализираме и подредим мисли, емоции и чувства поне до степен на приемане на фактите.

Между 27-ми ноември и 6-ти декември, Нептун се намира в стационарна фаза. Тогава неговото движение спира и продължава да носи доза неяснота и усещане за безвремие. Сякаш животът минава покрай нас и ни оставя самотни и изоставени в собствените си неясни мисли и тревоги. Единствения ми съвет за този период е търпение и смирение. Дайте времето си в този период за рисуване, четене на „вашите книги“, йога, медитация, ароматерапия и медитация. В работен и личен план приемайте с лекота случващото се и вярвайте, че това, което се случва е най-доброто за вас.

След 6-и декември Нептун тръгва директен и уверен в себе си. Това бавно и много последователно ще подреди мислите и делата ни. Постепенно слънчевите лъчи ще пробиват сивите облаци и ще избистрят образите от досадната и хладна мъгла.

Нептун в медицински план се свързва със

заразата и невидимия враг,

който нахално в последния месец донесе повишени нива на заболеваемост, страх и объркване. Време е яснотата и хоризонта да вземат надмощие над всичко останало. Време е леко да се усмихнем и да върнем загубената надежда в сърцето си.

До 22-ри март 2022 година, Нептун ще бъде в ретроградна сянка или ще се връща по пътя, по която преди ретроградната си фаза е минал. Възможно е до тогава да преживеем емоции и ситуации, които са ни познати и сякаш се връщат да ни дадат втори и последен шанс да ги поправим и анализираме. Ще се сблъскваме със стари грешки и ще имаме шанс да намерим нови и различни изходи за тях.

С излизането от ретроградна фаза на Нептун ви изпращам повече ясни мисли и правилни усещания. Нека спокойствието и доверието в подредбата на Вселената бъдат във вас. Изпращам много топлина, увереност и крепко здраве!

Facebook Twitter Google+

0 Коментара

ОЩЕ ОТ шесто чувство

Абонамент