Спортът влияе положително върху развитието на децата. Укрепва техния организъм и ги прави много по-организирани. Повечето родители желаят мъниците да са физически активни. Това също така е начин съвременните малчугани да не прекарват цялотото си свободно време само пред екрана на телефона, компютъра или телевизора.

Лятотото е най-благоприятният сезон малките и по-големи ученици да се отдадат на воля на всякакви игри. Освен че са във ваканция, тогава времето позволява да се практикуват различни спортове и физически активности на открито. В градски условия това е възможно само при наличие на спортни съоръжения, но дори и да ги има, за децата винаги е най-добре да са на чист въздух сред природата.

Детският лагер е идеалната възможност ученикът да е между свои връстници, за да се забавлява, спортува и същевременно да получава нови знания. А и за малчуганите винаги е интересно да са сред нови приятели и да са на нови места.

Международният езиков лагер ЛъкиКидс е лидер в страната. Намира се в Банско и предлага отлични условия за престой, с разнообразна програма, спорт, еко занимания и разширяване на знанията по английски език. Участниците в лагера са деца от 5 до 15 години. Те отсядат в в петзвездния апартхотел Лъки Банско СПА & Релакс. Базата разполага с уникални възможности за пълноценна почивка и обучение. ЛъкиКидс е и спортен детски лагер , защото в програмата на децата са предвидени минимум 4 часа занимания на открито.

Лагерът в Банско предоставя възможности за различни спортове, които са съобразени с индивидуалните възможности на децата, с техните интереси и безопасност, тъй като лагерниците са на различна възраст.

Ето и някои от най-често практикуваните спортове от децата в ЛъкиКидс:

Пейнтбол

Играта е широко разпространена и харесвана, но е подходяща за деца над 8 години. Този вид физическа активност допринася за цялостното развитие на растящия организъм. Освен че се подобрява координацията, децата се научават да бъдат по-съобразителни, да играят отборно и придобиват тактически умения.

Конна езда

Терапевтичните ползи за децата при практикуване на конна езда са познати и широко приложими. Тези тренировки доказано помагат за съсредоточаването на детето, за качествено разтоварване след умствено натоварване, за подобряване на координацията, за укрепване на гръбначния стълб и стойка. Това е спорт, който се практикува сред природата и определено спомага за цялостното физическо укрепване. Инструкторите в лагера отговарят за безопасността на децата и упражненията винаги са съобразени с тяхната възраст.

Колоездене

В планината лагерниците могат да практикуват планинско колоездене, както и каране на велосипед в парка на комплекса. Определящи при избора са възможностите на всяко дете. Тези, които не умеят да карат колело, имат идеалната възможност да се научат.

Плуване

Водните спортове са едни от най-полезните за растящия детски организъм. Те оформят мускулатурата, повишават имунитета и са забавни, когато се практикуват с много весели приятели. Лагерът ЛъкиКидс разполага с модерна база с басейни и аква атракции, които са обособени за децата.

Волейбол

Груповите игри са най-забавните в лагерния живот. Турнирите се провеждат навън сред природата и в специално пригодените кътове за тренировки. Освен че спортуват активно, така по-малките и по-големи ученици се учат да тренират със своя тим.

Футбол

Царят на отборните игри няма как да не е част от заниманията в Банско. Децата имат възможност да ритат топка на близкия стадион и на бъндеришката поляна, където са създадени условия за тренировки.

Народна топка

Може би няма по-обичана игра от децата. Не се изискват специални съоръжения, нито кои знае какви правила и познания. Достатъчно е мачуганите да се разделят на отбори и да имат подходяща топка. Но пък състезанията винаги са съпроводени с много смях и приятни емоции.

Бадминтон

Ракетният спорт може да се играе индивидуално и по двойки. Подобрява координацията, силата, бързината на играчите. Олимпийската дисциплина е еднакво харесвана и от момичетата, и от момчетата.

Лагерните игри са сред най-забавните и незабравими за децата. Те ги учат на отборност, на дисциплина и любов към спорта.

Снимки: luckykids.bg

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара