Все по-често се хоспитализират COVID болни с фалшиви сертификати. Сред тях е 27-годишен пациент в ИСУЛ „Царица Йоана“, който е починал преди няколко дни.

Това разказа д-р Кирил Пеев от болницата по бТВ. Пред лекарите младежът заявил, че е ваксиниран и има зелен сертификат. След като състоянието му рязко се влошило, медиците се усъмнили в думите му и се заели да го разпитат по-подробно. Така станало ясно, че има фалшив COVID сертификат.

На въпрос защо не се е ваксинирал, младият мъж отговорил, че се притеснявал за репродуктивните си способности. Той се страхувал и от това, че кислородната маска ще изгори белия му дроб.

Това е абсурд, кислородът доставя необходимата храна за клетките и тъканите, за да може организмът да се възстанови, обясни д-р Пеев. Медикът показа рентгенова снимка на белите дробове на пациента и апелира да не се вярва на конспиративните теории, защото те могат да бъдат опасни.

Вчера през OffNews за случая разказа и д-р Людмил Шопов от ИСУЛ. „При нас почина пациент във възрастовата група 20-29 години с фалшив сертификат, без заболявания. Така че е недопустимо да се допуска фалшифицирането на сертификатите – това е гавра“, коментира той.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара