Какво показва вашата натална карта за парите и богатството?

Ето и кои са ключовите фактори, които трябва да търсите в наталната карта за определяне на паричния потенциал.

Първоначално ще разгледаме състоянието на 2-ри дом в хороскопа – вашите лични ресурси и потенциал. Има ли планети, намиращи се в дома и техните аспекти. Владетелят на втория дом и неговата позиция по знак, дом и аспект.

След това разглеждаме състоянието на 8-ми дом, който показва нашите лични ресурси, споделени чрез партньорство и/или брак. Планети, намиращи се в дома и техните аспекти. Управителят на осми дом и неговата позиция по знак, дом и аспект.

Преминаваме към анализ на състоянието на 11-ти дом за личните ресурси, натрупани чрез бизнес и кариера: планети, намиращи се в дома и техните аспекти. Управителят на единадесети дом и неговата позиция по знак, дом и аспект.

Добре е да се анализира и състоянието на Венера, която е естественият владетел на втория дом, и Юпитер, планетата на експанзията. Освен това потърсете къде в картата се намират знаците Телец и Стрелец.

След това хвърляме поглед върху управителя на асцендента и връзката му с управителите на втори и осми дом. Също така обърнете внимание на всички планети, намиращи се във втори и осми дом.

Състоянието на Сатурн и Марс в картата е много важно, за да се определим стремежа и амбицията на дадения човек. Сами по себе си тези фактори не показват паричен потенциал, но допринасят за натрупването на богатство.

Вторият дом управлява притежанията и отношението към парите. Осмият дом управлява парите, натрупани чрез партньорство или брак. Единадесетият дом управлява парите, натрупани чрез бизнес и кариера.

Тази сложна на пръв поглед конфигурация  мож да ни даде известна представа за паричния потенциал на човек. Ако човек има толкова много активност във втория дом, бихме очаквали индивидът да бъде фокусиран върху изграждането на личните си активи. Можем да очакваме този човек да се справи доста добре. Но ако имаме напрегнати аспекти може да даде известни трудности, предизвикателства или дори загуби.

За личен финансов или годишен хороскоп 

Напрегнатите аспекти на паричните сигнификатори към Нептун и Юпитер са доста проблематични.

Позицията и състоянието както на Сатурн, така и на Марс ни дават усещане за стремежа и амбицията на дадения човек. Тези индикатори могат да бъдат важни фактори, когато парите и богатството са спечелени със собствените усилия. Всеки аспект, напрегнат или хармоничен, между Марс и Сатурн, дава известен стимул за успех, като твърдите аспекти със сигурност са по-силни.

Важно е да се отбележи, че ако даден човек има само „лесни“ аспекти в картата си, може да няма достатъчно стремеж или амбиция, за да направи и да запази богатство.

Хармоничните аспекти сами по себе си са подпомагащи държейки ни в зоната на комфорт. Те не осигуряват „бустер“, необходим за упорита работа и стремеж към висока цел.

Състоянието на Венера в картата може да разкрие доста за способността ви да привличате пари. Дали сте в състояние да ги задържите е съвсем друг въпрос. Ако Венера е в благоприятен аспект с владетеля на втори или осми дом и в по-малка степен единадесети и пети дом. Ако Венера е в предизвикателен аспект към Нептун може да предполага трудности при задържането на пари, особено когато Венера или Нептун управляват дома на парите. Нептун в благоприятен аспект към Венера и/или Юпитер е добър знак по отношение на привличането на пари в живота на човек.

В много карти на богатите или заможните Сатурн прави връзка с втори и/или осми дом. Аспектът може да бъде предизвикателен – съвпад или квадрат, по малко благоприятен е опозиция.

За допълване на картината, Сатурн добавя амбиция и реализъм, както и трезвост. Сатурн като сигнификатор на парите дава мотивация да държите парите и да се стремите да правите повече пари. Ако Сатурн е свързан по някакъв начин с дома на парите, е по-малко вероятно човек да харчи безотговорно, след като те са в неговите или нейните ръце. Този човек ще има и нагласа, че е необходима упорита работа, за да се правят и задържат пари.

Още материали от Be A Star Forever

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара