Някои от любимите ни спомени от детството са свързани с моментите, прекарани в спалнята: сгушени под меките завивки, а до нас мама или татко ни четат приказки за лека нощ. Ние вече не сме деца, но можем да помогнем на нашите малки съкровища да създадат същите страхотни спомени. А те започват именно с правилния избор на детско спално бельо.

Спалното бельо е много важно за комфорта и съня на детето. То трябва да бъде меко, приятно на допир и да диша добре. Освен това, трябва да бъде изработено от качествени материали, които не предизвикват алергии.

Ето някои съвети, които ще ви помогнат да изберете най-доброто спално бельо за детето си:

Безопасност

Безопасността е на първо място, особено що се отнася до нашите деца. Същото важи и когато избирате спално бельо за тях.

Не правете компромис с качеството и избирайте продукти само от доказали се производители и магазини. Когато избирате спално бельо за бебенца, съветваме ви да се спрете на максимално изчистени модели, които нямат някакви допълнителни елементи, като малки копчета, пайети, панделки и други украси. Използвайте стегнати, дишащи чаршафи, които покриват матрака и не могат да се изхлузят от него.

Предпочитание за стил

Когато детето е по-голямо, то вече има своите предпочитания и само може да се включи в избора на спално бельо. Повечето малчугани харесват всичко шарено и цветно, което им действа много положително, за разлика от тъмните, мрачни цветове. По-малките деца често искат всичко в спалнята им (от тапети, картини, до спалното бельо) да е в една тема. Някои предпочитат принцеси, еднорози, коли, животни или любим анимационен герой, а други биха си избрали по-светли цветове и традиционни шарки като флорални мотиви, цветя и щампи. Допитайте се до своето дете и заедно изберете модела, който най-много му допада и който ще направи спалнята още по-приятно и желано място.

Важно!  Често цветните модели спално бельо са изработени от изкуствени материали, защото върху тях се печата много по-лесно и цветовете стават по-искрящи и богати. Ние не препоръчваме използването на спално бельо от такива тъкани. Ако комплектите от естествени материи ви се струват скъпи, то можете да потърсите спално бельо намаление в много онлайн магазини сме сигурни, че ще намерите изгодни варианти.

Препоръчани материи за детско спално бельо за всеки сезон

Кожата на малките съкровища е много чувствителна и изключително нежна. Именно затова трябва да изберете чаршафи, които са изработени от качествени естествени материали. Те не бива да дразнят детската кожа и да предизвикват обриви. Препоръчваме ви да изберете спално бельо от 100% памук. То е изключително меко и приятно на допир, дишащо, издръжливо и абсорбира влагата добре – идеалният избор за малки деца.

Лятото: През лятото е важно да изберете спално бельо от леки и дишащи материи, като памук или лен.

Зимата: През зимата е по-добре да изберете спално бельо от по-плътни материи, като памук с полиестер или микрофибър. Памукът с полиестер е смес от памук и полиестер. Полиестерът придава на спалното бельо по-голяма плътност и устойчивост на износване. Микрофибърът е синтетична материя, която е много мека и приятна на допир. Също така е дишаща и абсорбира влагата добре. Също така завивка от памук, а не от изкуствени материали е по-добрия избор.

Размери

Разбира се, важно е да се съобразите с размерите на детското легло. Премерете матрака на детското легло и предвидете поне по 25-30 см. резерв по ширината и по дължината. Уверете се, че долният чаршаф ще се подпъхва добре и отстрани и от горната и долната част.

В зависимост от възрастта на детето, ще трябва да изберете различен размер на спалния комплект. За бебета и малки деца са подходящи комплекти с размери 100×135 см или 120×150 см. За по-големи деца са подходящи комплекти с размери 140×200 см или 160×220 см.

Качество

Никога не правете компромис с качеството на детското спално бельо, избирайки по-евтини варианти. Всеки знае приказката, че „евтиното често излиза по-скъпо“. С покупката на качествени продукти, вие осигурявате на вашето детенце по-пълноценен и приятен сън.

Когато избирате детско спално бельо, не забравяйте да вземете предвид всички фактори, които са важни за вас и за детето ви.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара