Преместването в нова къща е още едно начало в живота ви, а изборът на мебели за нея много приятна, макар и изтощителна задача, към която ние добавяме нашата индивидуалност и предпочитание за стил.

И тук идва въпросът как да обзаведем? Създаването на идеални и перфектни пространства за вас ще изисква изобретателност, добри решения, планиране и креативност.

Възможно е в началото да се почувствате изгубени, тъй като новата ви къща е празна. Разбира се, можете да се обърнете към професионален интериорен дизайнер, който ще ви помогне да направите дома си точно такъв, какъвто винаги сте мечтали. Е, ако сте се заели да го правите сами, то предлагаме ви няколко полезни съвета.

Определете бюджета си

Първата стъпка е да се запитате колко мога да инвестирам в обзавеждане на дома си?  Този бюджет ще помогне да управляваме по-добре разходите, въпреки че може да бъде малко гъвкав, трябва да се спазва.

Започнете да създавате бюджета си, като проучите  кои са основните мебели за ежедневието и какви са техните цени? И каква ще приблизителната сума, която ще ви е необходима за цялостно обзавеждане. Използвайте интернет и социалните мрежи, за да намерите необходимата информация. Създайте марж върху разходите, които можете да направите.

Второ, анализирайте разходите и ползите от продуктите, тоест трябва да помислите за: техния капацитет, цена, издръжливост и др.

И накрая, третата стъпка: установете приоритет, къде искате да разпределите повече или по-малко пари? Направете списък на мебелите, които ще закупите за всяка стая.

Ако се местите, е много вероятно вече да имате мебели от предишната си къща. Ако е така, направете списък на тези, които имате, като добавите само тези, които липсват или трябва да бъдат подновени.

От друга страна, ако това е първият ви дом, ще трябва да помислите добре, когато правите своя списък с мебели. Поставете приоритети!

Може да изглежда като малко безполезен съвет, но въпреки това е много честа грешка, неправилно взетите мерки. Много внимателно измерете пространствата, за да прецените точен размер на мебелите си. Ако ще търсите във физически магазин за мебели или онлайн, подгответе размерите предварително.

Съобразете се с избрания от вас стил и цветовата палитра

Декорацията на вашия нов дом може да изрази вашата индивидуалност и вкусове, така че се отдайте творчеството си и изберете стил.

Също така изберете подходящите цветове, които ви харесват на вас. Играйте с тонове, текстури и размери. Едно от най-забавните неща на обзавеждането и декорирането е да съберете всичко заедно и да го гледате как създава уникално и специално място.

Помислете дали мебелите, които искате да купите, ще ви помогнат да пресъздадете стила, който искате.

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара