Ние знаем, че дори когато планирате внимателно месечния си бюджет се случва да възникнат непредвидени ситуации, изискващи бързо решение. Кредит до заплата е продукт точно за тези моменти, в които ви трябва надежден и доверен партньор за незабавна финансова помощ.

Какво е „Бърз кредит до заплата“?

„Бърз кредит до заплата“ е вид заем, предназначен да покрие спешни финансови нужди в рамките на няколко дни или седмици преди да получите вашата следваща заплата. Обикновено сумите, които се търсят не са високи, като например кредит до 100 лв. Този вид кредит предоставя незабавен достъп до пари, като взимате заем за срок от 15 до 30 дни. Това е удобен начин да се справите с неочаквани разходи, като ремонти, лекарства или други спешни нужди.

Ако кредитор се съгласи да ви отпусне кредит до заплата на стойност по-голяма от месечното ви възнаграждение, с период на връщане до 1 календарен месец, това може и да не е най-доброто решение за вас. Често това би означавало необходимост от нов кредит до заплата след като изплатите първия и влизате в непрестанен цикъл, от който трудно можете да излезете. Кредитът до заплата е финансов ангажимент, към който трябва да се подхожда отговорно и обмислено, затова ако се нуждаете от повече средства, винаги можете да изберете потребителски кредит на вноски, разсрочен за по-дълъг период от време.

Предимства на „Бърз кредит до заплата“

Бързо одобрение

Този вид кредити се одобряват бързо, което ви позволява да получите парите на момента. Няма дълги процедури и чакания.

Няма сложни изисквания

За да получите „бърз кредит до заплата,“ ви трябват само валидна лична карта. Не се изискват сложни кредитни проверки.

Опция за удължаване

Ако имате затруднения при погасяването на кредита в срок, някои кредитори предоставят възможност за удължаване на срока, но с допълнителни такси.

Кой може да кандидатства  за кредит до заплата?

За кредит до заплата може да кандидатства всеки един пълнолетен гражданин, независимо от източника на неговите доходи. Възможно е да го направите, ако например работите на свободна практика, получавате пенсия и т.н. Единственото, което е важно, е да имате постоянен източник на доходи, за да погасите взетия кредит до заплата в предварително уговорените срокове.

Как да получите „Бърз кредит до заплата“?

Ако искате да вземете кредит до заплата, определено трябва да се насочите към фирмите за бързи кредити. Банките обикновено имат изисквания за минимална стойност на кредита и едва ли биха могли да отговорят на очакванията ви, в случай че ви е необходима малка сума.

Както вече сме казвали не веднъж, винаги трябва да търсите финансови решения, включително бърз кредит до заплата, от лицензиран кредитор. Това са всички фирми, регистрирани към Българска народна банка като финансова институция и могат легално да извършват кредитни операции като кредит до заплата или кредити на вноски. Тези кредитори са урегулирани от закона и имат процедура, през която преминават, за да предоставят на клиентите сигурен и надежден кредит до заплата.

Кандидатстването е лесно

За бърз кредит до заплата можете да кандидатствате лесно. Повечето небанкови компании вече имат дори онлайн кредити.

След като попълните формата за кандидатстване и предоставете необходимата информация, кредитната компания ще разгледа вашата заявка.

Ако заемодателят одобри кандидатурата ви, парите ще бъдат преведени по вашата банкова сметка  в рамките на същия или следващия ден.

Съвети за използване на „Бърз кредит до заплата“

Преценете от каква сума се нуждаете и не я превишавайте – една от основните причини, поради която хората не успяват да се справят с погасяването на вноските е, че често се изкушават да изтеглят по-голяма сума от необходимата и по този начин сами се поставят в ситуация, в която следващия месец отново се нуждаят от заем.

Затова е важно, преди да пристъпите към заявяване на вашия кредит до заплата, да  направете бързо изчисление с колко пари разполагате в момента? Колко време остава до заплата? Какви са разходите, които трябва да покриете за този период? Така ще знаете от каква сума се нуждаете и ще изтеглите кредит в подходящ размер.

Бъдете наясно с точните такси и лихви, свързани с кредита, преди да подпишете договор.

Както всеки друг кредит и заемът до заплата изисква лична финансова дисциплина и задължително връщане. Планирайте разходите си и ако имате възможност пестете средства, за да избегнете вземането на заем. При нужда обаче, кредитът до заплата върши работа, стига да се гледа на него сериозно и отговорно и да не се търси сума непосилна за връщане.

Източник: is-vn.bg

Facebook Twitter Google+

0 Коментара