За един от най-важните моменти в живота на всеки родител – раждането на дете, здравният портал Puls.bg отново организира най-големия и утвърден „Форум бременност и детско здраве“, на който водещи експерти ще дадат ценни съвети, свързани с правилната грижа за развитието и здравето на най-малките. Той ще се проведе в две онлайн издания, които всеки родител може да проследи от комфорта на своя дом. Първото издание е съвсем скоро – на 5 юни, от 14:00 часа, и има повече от обещаваща програма и експертни лектори.

С годините „Форум бременност и детско здраве“ се утвърди като своеобразен „учебник“ на настоящите и бъдещите родители, който има за основна цел да им предостави експертна информация от първо лице, за да им помогне в придобиването на необходимите практически знания и умения, благодарение на които да преминат спокойно и уверено през бременността и различните етапи при отглеждането на техните деца.

По време на първото издание, на 5 юни, от 14:00 часа, събитието ще продължи тази своя мисия като ще постави във фокуса си редица важни теми. Сред тях ще бъде и въпрос от обществено значим характер, който засяга здравето на бъдещите майки и децата – тегло и бременност. Теглото е важно не само за успешното протичане на бременността и раждането, красотата и здравето на жената в момента и занапред, то рефлектира и върху здравето на бъдещото дете в дългосрочен план, затова в програмата си „Форум бременност и детско здраве“ за пръв път залага тази тема, а по нея експертно мнение ще сподели доц. д-р Виолета Димитрова, д.м. в УСБАЛАГ „Майчин дом“.

Друга тема, която за пръв път ще чуем на форума, е за т.нар. Боуен терапия при бременността и какви резултати има тя при подобряване на плодовитостта при двойките. Повече яснота за нея ще даде Георги Илчев – физиотерапевт от Българската асоциация по Боуен терапия.

За бъдещите майки, на които предстои да се изправят пред един от най-притеснителните и пълни с въпросителни етапи – раждането, по време на първото издание на форума д-р Мая Джонгова  от ПСАГБАЛ „Св. София“, ще разкаже повече за продължителността на този процес и стъпките, с които е добре родилките да бъдат предварително запознати.

Кои са златните правила при захранването на бебето? Кога е най-правилно родителите да започнат със захранването на своето дете и с какви продукти – ще сподели д-р Маргарита Желева, а по темата за детското развитие в новата реалност и как да компенсираме недостатъците на времето, своите наблюдения и личен опит ще сподели психологът Пресияна Топорова.

Специалистите, които ще се включат като лектори на 5 юни във „Форум бременност и детско здраве“, ще дадат съвети за възстановяването след раждането, правилното овладяване на повишената температура и правилната захапка при децата. Водещ на онлайн изданието ще бъде Румяна Тасева, главен редактор на Puls.bg.

По традиция, на финала форумът ще срещне зрителите с популярни личности, които трепетно очакват да прегърнат детето си за пръв път, или вече за преминали през най-трудните моменти. В първото издание на „Форум бременност и детско здраве“ за 2021г., своя родителски опит ще сподели харизматичната актриса Весела Бабинова, която от близо половин година се отдава изцяло на грижите за малката си принцеса Йоана.

Двете дигитални издания за годината ще може да проследите на живо на puls.bg/live и в стрийминг платформата за събития с професионален фокус Investor Media Pro, където ще откриете пълната програма на форума.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара