След един нелек период, минал под знака на пандемията, издателство „Колибри“ ще  отбележи своя 30-годишен юбилей  с малко закъснение, но с внушителна поредица от събития със слогана „Любовта трае 30+ години“!

Създадено в турбулентната 1990-а година, днес издателство „Колибри“ има портфолио от над 2000 заглавия и безупречна репутация както в България, така и отвъд нейните предели. От самото начало на своето съществуване издателството е незаобиколим фактор в културния живот на страната и стожер на добрия вкус. Сред най-престижните колекции на „Колибри“ са „Съвременна европейска проза“, „Световна класика“, „Модерна класика“ и автобиографичната поредица „Амаркорд“. Издателството е лидер в предлагането на учебна литература и езикови системи и пионер на пазара на електронни книги. За дейността си екипът, авторите и преводачите на „Колибри“ са отличавани с неизброимо множество награди през годините, в т.ч. с годишната награда на Асоциацията на българските книгоиздатели „Бронзов лъв“.

Считано от днес, 31 май, до 6 юни издателство „Колибри“ ще ви посреща с усмивка и неустоими литературни сюжети в рамките на ежегодния ПроЛетен базар на книгата. В шатра 29 ви очаква празнично намаление в размер на 30% за всички налични заглавия, включително най-новите и луксозни издания „Цветя на злото“ на Шарл Бодлер в превод на Кирил Кадийски, „Приказки на Братя Грим“ с илюстрации и оформление от Мира Мирославова и Кирил Златков, „Ръководство за лоши дни“ на Евелине Хелминк, „Тъмна гора“ на Лиу Цъсин. На щанда присъстват книги от всички жанрове, в т.ч. автори като Робърт Галбрейт, Валерия Луисели, Никол Краус, Фредерик Бегбеде, Салман Рушди, Гузел Яхина, Пол Остър, Стефан Цвайг и още, и още. Не пропускайте да си набавите преиздадените творби на Харуки Мураками и Исабел Алиенде, чиито тиражи се изчерпват бързо! С 30% отстъпка са и книгите на българските писатели Анжел Вагенщайн, Анна Топалджикова, Георги Тенев, Алберт Бенбасат, Радослав Парушев, Жанина Драгостинова, Соня Тодорова, Велина Минкова, Биляна Генова… Приготвили сме селекция от прекрасни книги на символична цена от 5 лв., 3 лв., 1 лв.

При шатра 29 ще ви очакват за разговор с автограф Катерина Хапсали, Мария Касимова-Моасе, Елена Колева, Светлозар Желев.

2 юни, 18:30 ч., Катерина Хапсали

3 юни, 18:00 ч., Светлозар Желев

5 юни, 18:00 ч., Елена Колева

6 юни, 18:00 ч., Мария Касимова-Моасе

ПроЛетният базар на книгата дава старт на дълга поредица от събития с логото на „Колибри“. По случай 30-ата годишнина от основаването си издателството готви за широката публика двудневен музикално-литературен празник на открито под мотото „Книги по ноти“! Той ще се състои на 21-22 август на лятната сцена на кино Кабана с подкрепата на Столична община – Лятна програма и предвижда театрален спектакъл, срещи с любими български творци от различни области на изкуството, забавна програма за деца и още много артистични изненади.

Своеобразен венец на серията от празнични събития ще бъде седмото издание на международния кино-литературен фестивал Синелибри, който тази година ще се състои между 14 и 31 октомври.  За шест години фестивалът не само успя да се наложи като автономно събитие със собствен ритъм и атмосфера, но стана неотменна част от българския културен афиш.

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара