В България 20% от децата до петгодишна възраст вече страдат от затлъстяване, а до 2030 г. прогнозата е този процент да се увеличи многократно, ако не започнем да се справяме с този проблем, съобщиха от „Академия за родители”. Затова организацията отново предизвиква всички семейства да се присъединят към за дълга разходка, от 3000 крачки, в парка! Добре дошли са всички майки, татковци и техните деца в колички, слингове, на тротинетки, колелета или пеш.

Справянето със затлъстяването при децата до голяма степен зависи от родителите. Ежедневното движение, със и без повод, без значение с каква скорост и каква цел, е лесен и приятен начин да подобрим здравето си.

Най-хубавото е, че ходенето може да се практикува навсякъде, по всяко време, във всякакво време и може лесно да стане част от ежедневната рутина, като едновременно с това възпитава любов към движението от най-ранна детска възраст.

Кампанията „Голямото лятно бутане” ще се проведе в Южен парк – София, в събота – 10 юни в 10 часа. Участието е безплатно, но изисква предварителна регистрация. Можеш да заявиш своето участие на  www.parentacademy.bg

Голямото лятно бутане подкрепя каузата на благотворителното бягане на 5kmRun, а събраните средства от дарения, обединени в едно от София, Варна, Бургас и Пловдив ще бъдат предоставени за закупуване на специализирана медицинска техника за Първа детска клиника към Университетската болница „Света Марина”, гр. Варна.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара