За репродуктивните проблеми се говори все повече. Вече всеки шести човек в света среща трудности при зачеването на дете. В България двойките с репродуктивни проблеми са над 130 000. Трябва да знаем, че за стерилитет в медицината се говори, ако при двойката не настъпи забременяване след 1 година редовни опити за зачеване.

Снимка: pixabay

Сдружение „Зачатие“ е първата организация на хората с репродуктивни проблеми в България, която вече почти 15 години работи активно за информирането, подпомагането и защита на правата на пациентите с репродуктивни проблеми. Всяка година, сдружението организира в различни градове на страната Ден на репродуктивното здраве, като осигурява за посетителите безплатни консултации с водещите български специалисти по стерилитет и информация за новостите в репродуктивната медицина.

Тази година, 2017-а,  за дванадесети пореден път събитието ще се проведе на 10 юни в Културен център „Морско казино“, град Бургас от 11:00 ч.

Във фокуса на проявата са най-новите асистирани репродуктивни технологии, диагностични методи и изследвания, които повишават шанса за по-бърза среща с бленуваното дете.

Организирана е „Експо алея на клиниките по репродуктивна медицина“. В тази нова и атрактивна форма на изложение ще участват 12 от най-добрите клиники по репродуктивна медицина в България.

Предвидена е информационна сесия и дискусия на пациентите с репродуктивни проблеми с най-добрите специалисти в областта. Участието в Деня на репродуктивното здраве е напълно безплатно за всички посетители.

Събитието се предшества от изложба на художника д-р Ангел Милев „Изкуството в подкрепа на живота“. Средствата от първата продадена картина ще бъдат използване за подпомагане на двойка с репродуктивни проблеми.

В края на събитието, сдружение „Зачатие“ ще определи чрез публичен жребий имената на 5 двойки, които ще получат ваучери на стойност 500 лв за финансово подпомагане на лечение на стерилитет.

Повече информация на: http:www.zachatie.org/drz2017

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара