Израелското светило д-р Галили спасява чрез уникален метод страдащите и от най-тежки форми на разширени вени. Хиляди са излекуваните от д-р Галили пациенти. Медици от цяла Европа посещават клиниката на лекаря, за да видят с очите си невероятните възможности на метода. Вече седма година работата на лекаря в България е синоним на чудо.  Д-р Галили ще посети София от 8 до 12 юни.

Ето какво сподели той за заболяването

Разширени вени, неговите усложнения и важността от профилактика:

Около 40% от жените по цял свят и 30% от мъжете страдат от някаква форма на разширени вени. Много е важно да се обърне внимание на първите симптоми, защото усложненията са неизбежни, а последиците от тях нерядко много тежки, включително силно влошено качество на живот и работа, нестихващи болки и страдания, дори инвалидизация.

Генетичната предразположеност има голямо място сред причините за заболяването, хормоналните промени по време на бременност и противозачатъчните хапчета също влияят.

Началните сигнали най-често са тъпа болка, тежест в краката, пулсиране, крампи и подуване (оттоци). Сърбежи и сухота около мястото на заболялата вена /макар и не винаги видима/ също могат да са признаци за проблемни вени и необходимост от преглед. Обезцветяване на кожата, втвърдяване, рани и кървене са най-често ясен признак на венозна недостатъчност и спешен сигнал за необходимостта от качествено диагностициране и лечение.

Проблемите на разширените вени не са ни най-малко козметични,

а изцяло медицински и решаването им не бива да се отлага дълго. Наличието на външни проявления като издутини, посинели и уголемени видими вени, приличащи на въжета или гроздове, говори за напреднал етап на заболяването.

Ако човек усети, че някои от симптомите се появяват периодично или постоянно, задължително трябва да потърси преглед с ултразвук от висококвалифициран и опитен специалист.

За радост на пациентите развитието на технологиите и напредъка на медицината захвърлиха на бунището стария и дълго практикуван оперативен метод, известен като стрипинг и плашещ заради недостатъците и дългия период на възстановяване. От по-новите методи световната медицина и практика днес категорично признава като революционен, най-добър, безрисков, щадящ и ефикасен за всички усложнения на болестта /над 98% успеваемост/ метода „Склеротерапия под ултразвуков контрол“.

Какво превръща „Склеротерапия под ултразвуков контрол” в несравним с предимствата си метод за лечение на коварната болест и всички нейни усложнения и крайни фази?

Д-р Галили: Както споменах до неотдавна общоприетото лечение на разширени вени бе единствено посредством оперативна намеса, при която се изважда болната вена заедно с нейните разклонения. Други по-нови методи са лазерна аблация и радиофреквентна терапия, но и двата имат своите големи недостатъци и са несравними спрямо възможностите на „Склеротерапия под ултразвуков контрол”.

При „Склеротерапия под ултразвуков контрол“ не се налага никаква анестезия или болничен престой. Манипулацията е безболезнена и миниинвазивна. След  кратък преглед с модерен доплеров апарат, установяващ мястото на заболялата вена, лекарят инжектира под ултразвуков контрол разпенено склерозиращо вещество, след което пациентът поема към всекидневните си ангажименти. Започва процес на слепване на увредената вена до пълното й неутрализиране и абсорбиране на веществото от организма. Венозната дейност се пренасочва към здравите вени и клапи.

С метода са лечими дори изключително тежки форми на болестта, които най-често се определят като безнадеждни, а на пациентите  се предписват  палеативни средства като обезболяващи или мазила.

Много често една процедура е достатъчна за цялостното излекуване. Възможно е да се наложи и втора, много рядко трета манипулация, и то ако проблемът не е бил лекуван с години и е твърде напреднал. Нерядко самият аз с изненада  установявам как след само една манипулация дълбоката рана се е затворила и втора инжекция не е необходима.

Резултатите от лечението с революционния метод

са широко изследвани и представени в публикации на най-престижните медицински издания. Оценката за качествата му е категорична: гарантирано изцеление и за най-тежките стадии на заболяването. Затова и част от практиката ми е посветена на разпространението на уникалната терапия и на презентирането й пред възможно най-широк кръг лекари от всички специалности. Убеден съм, че миниинвазивното лечение следва да е основна част от модерната и хуманната медицина.

В МЦ Епика (mcepica.com) можете да се прегледате при български специалист и да научите всичко за метода, прилаган от д-р Галили.

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара