Кулинарният канал 24KITCHEN и Детски научен център Музейко подкрепят глобалната инициатива на Джейми Оливър Food Revoluiton 2017, която тази година ще се осъществи и у нас

На 19 май, петък, ще се организират поредица от активности, с които децата да се учат как да се хранят здравословно.

От 2012 г. насам традиционно през втората половина на месец май, фондацията на Джейми Оливър организира ден, в който малки и големи в цял свят приготвят здравословна рецепта под ръководството на популярния готвач, както и научават много важни факти за полезната храна и нейното приготвяне, както и за вредните хранителни навици, които увреждат здравето им.

Food Revolution Day се отбелязва чрез различни дейности по цял свят и всеки може да се присъедини и да стане посланик на идеята. Инициативата има за цел да насочи вниманието към това колко е важно хората да приготвят прясна здравословна храна и да повиши информираността за това как тя влияе върху върху здравето и качеството на живот.

Според Джейми Оливър, всичко започва със събуждането на любопитството на децата към храната и е важно за здравето им те да развият отношение към полезната храна и да придобият по забавен и приятен начин ценни умения за приготвянето й още от ранна възраст.

Заниманията в Музейко, организирани от 24KITCHEN в подкрепа на инициативата, са включени в цената на билета, като само за готварските работилници е необходимо предварително записване, което се осъществява през сайта

Повече за хранителната революция ще научите от страницата на нутрициониста Маги Пашова – посланик на Food Revolution в България. 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара