Част от гостите на Balkan Fashion Week ще изнесат професионални уъркшопове в рамките на модната седмица в Ню Бояна от 5 до 11 юни, която обединява модата с филмите. За първи път в историята си филмовият фестивал ASVOFF ще се проведе извън Париж – в София.

Носителят на награда „Еми“ за дизайн на костюми, стилист на знаменитостите и моден дизайнер, както и тазгодишен  президент на филмовия моден фестива ASVOFF, Ерик Даман, ще води майсторски клас „Пътуване чрез дизайн”. Въображението и майсторството на дизайнера личи в телевизионните шоу предавания като „Билиънс“, „Дневниците на Кари“, „Клюкарката“ и „Сексът и градът“.

Внучката на режисьора Ридли Скот, Куба Скот, която е световен топмодел и специален гост на „Шанел“ по време на Парижката седмица на модата през март, ще води уъркшоп по грим. Той ще бъде една „разходка по въже” между фигурация и абстракция, игра на цвят и светлина, естетика и пропорция.

По лична покана на модната блогърка Даян Перне във фестивала ще се включи и авангардният артист Тим Ип. Носителят на „Оскар” за най-добра арт режисура за филма „Тигър и дракон“ и  с награда от Британската филмова академия за най-добър дизайнер на костюми, също ще води майсторски клас. Основателят на ASVOFF Даян Перне изследва с Ип живота си в областта на модата, филма, театъра и изкуството през последните три десетилетия и неговата философия и творческа практика наречена „Нов ориентализъм“.

Мастърклас „Моден дизайн, дизайнери и тяхното влияние върху балета и театралния костюм“ ще води и Марк Хапъл, директор костюми в „Ню Йорк Сити балет“. Той ще разкаже за работата си с модната икона и актриса Сара Джесика Паркър, член на борда на „Ню Йорк Сити Балет“, която подкрепя сътрудничеството между хореографи и модни дизайнери.

Дни преди да бъде показан в София модният фестивал ASVOFF на Даян Перне ще бъде гост и в програмата на филмовият фестивал в Кан. В официалната конкурсна програма на престижното кино събитие в Ню Бояна са включени 66 филма, сред които ленти за световните брандове Шанел, Гучи, Вресаче и много други.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара