Лазерната епилация е най -популярната козметична процедура,  която се извършва в България за 2020 година. Това е популярна алтернатива за бръснене и кола маска, особено за тези, които искат да спестят време.

Тази процедура предлага и допълнителни предимства като прецизност в зависимост от косъма, край на етапите като това един косъм да расте на криво и алергии.

Етапите на лазерната епилация, разкри за нас клиника по естетична дерматология и лазерна терапия dermaplus.bg.

Първи стъпки и подготовка за лазерна епилация

Важно е да изберете лекар, който е сертифициран има нужното образование по тази тема.

Преди да направи лазерна епилация, Вашият лекар вероятно ще прегледа Вашата медицинска история и ще обсъди рисковете, ползите и очакванията, за да определи дали това е подходящ вариант за Вас.

При подготовката за първата ви сесия за лазерна епилация е важно да избягвате кола маска или скубане на косми в продължение на четири до шест седмици преди лечението.

Тези дейности временно премахват космените фоликули и корените, които са целта по време на лазерно лечение.

Бръсненето е алтернативата, тъй като отрязва космите и оставя космените фоликули непокътнати.

В рамките на 24 часа преди лечението се препоръчва бръснене, така че лазерът да може по -лесно да локализира фоликулите. Стърчищите косми, могат да бъдат изгорени по време на лазерния процес и да причинят повишен дискомфорт.

Какво да очаквате по време на процедурата

Точно преди да започне лазерната процедура, ще Ви попитат дали имате локална анестезия, за да намалите дискомфорта по време на лечението. Това се прилага 20-30 минути преди лазерната процедура и се препоръчва за по-чувствителни зони като линията на бикините и подмишниците.

Обикновено ще Ви се осигури защита за очите, а настройките на лазерното оборудване ще се коригират според местоположението на кожата, дебелината и цвета.

И накрая, може да се постави студен гел или да се използва специално охлаждащо устройство за защита на външната кожа и минимизиране на страничните ефекти.

По време на лазерния процес ще се подават светлинни импулси в зоната за третиране, като може да се усети лек дискомфорт.

Първата процедура обикновено предизвиква най -голямо усещане в сравнение с последващите, а лазерният процес варира от няколко минути до час в зависимост от зоната на третиране. След като процедурата приключи, ще Ви бъде даден лосион, противовъзпалителен крем или пакети с лед, за да облекчите дискомфорта.

След процедурата и процесът на възстановяване

Не е необичайно да забележите зачервяване и топлина в областта на кожата след няколко часа. Описано е като усещане за леко слънчево изгаряне, което може да бъде облекчено със студени компреси и овлажнители. Гримът може да се носи на следващия ден, ако лицето ви е било третирано.

През следващия месец се препоръчва слънцезащитен крем за изложени на слънце зони и слънчевата светлина трябва да се избягва колкото е възможно повече.

Резултати от лазерната епилация

Космените фоликули, които са третирани с лазера по време на лечението, ще се отделят до седмица.

Космите не падат веднага и процесът на опадане понякога може да изглежда като продължителен растеж на космите. Резултатите варират значително при хората, което може да се дължи на различни фактори като дебелина на косъма, плътност или местоположение.

Въпреки че лазерната епилация ефективно забавя растежа на косъма с месеци до години, тя обикновено не води до трайна епилация. Въпреки това, в сравнение с бръсненето и кола маската, той предлага по -трайно решение. Необходими са няколко сесии, обикновено 4-10.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара