Международната организация „Изкуството да живееш“ ще подаде ръка на служителите в сферата на здравеопазването, чрез специални безплатни онлайн курсове, които имат за цел да им помогнат да бъдат устойчиви на целия стрес и напрежение около поредната вълна на Covid-19.

Психическият и физически натиск върху лекарите на първа линия е огромен. Именно с тази цел най-голямата международна неправителствена и хуманитарна фондация, чиято идеология е създаване на общество без стрес и насилие, оказва съпричастност.

Това ще стане с безплатни онлайн курсове за повишаване на имунитета и подобряване на психическото и физическо здраве.

Курсовете ще покажат упражнения от дихателната техниката Сударшан крия, които лекарите и медицинските работници след това сами да прилагат в стресови моменти.

Ще има и някои  лесни йога упражнения. Медицинските служители ще се научат как да развият пълния си потенциал, без стресът да влияе на работата им. Ще бъдат по-концентрирани на работното си място и у дома, депресивните състояния, чувство на тревожност, нервност и тъга ще изчезнат, позитивната енергия ще се увеличи, паметта ще се подобри, а животът им ще стане по-балансиран.

Над 70 независими научни изследвания са показали множество ползи от техниките за дишане на “Изкуството да живееш”, като: значително намаляване на тревожността 73% успеваемост и 41% процента на ремисия при индивиди, за които медикаментозното и психотерапевтичното лечение са се провалили.

12 научни изследвания са документирали значително облекчаване на депресията, демонстрирайки 67-73% успеваемост, независимо от тежестта. Дихателната техника е статистически толкова ефективна, колкото конвенционалните антидепресанти, но без странични ефекти, с подобрено качество на съня (три пъти повече време, прекарано в дълбок спокоен стадий на сън), понижаване на нивото на кортизол (биомаркер за стрес). Подсилен имунитет и подобрена сърдечно-съдова и дихателна функция.

Курсовете за лекари и медицински работници ще се проведат в месеците септември и октомври, в 3 последователни онлайн занятия по 90 минути. Те ще обхващат цялата страна поради онлайн формата си, а всички желаещи могат да се включат.

Преподавателите са сертифицирани учители по Сударшан крия от организацията “Изкуството да живееш”, която има клонове в цял свят.

През последната година и половина в САЩ, Канада, Европа и Индия тези безплатни онлайн програми бяха посрещнати с огромен интерес от здравни работници на първа линия.

Споделени преживявания:

„Аз съм Нели Стойчева, общопрактикуващ лекар с 17 годишна практика. Правя Сударшан крия от няколко години, всяка сутрин в 6.00.Тя ме зарежда с енергия, дава ми спокойствие и сила, за да се справя с проблемите и стреса в работата. Отношенията ми с пациенти и близки станаха хармонични и лишени от напрежение. Не боледувам и тялото ми е изпълнено с енергия.”

„Казвам се Елеан Зънзов и съм лекар, пластичен хирург с 27 годишна клинична практика. От 10 години практикувам Сударшан Крия и продължавам да се изненадвам от въздействието, което тя оказва върху физическото, емоционалното и менталното ми здраве!“

Това е малка част от обратната връзка на лекари, които вече практикуват уникалната дихателна техника.

Дни на провеждане и линкове за регистрация:

17 – 19 септември (петък 19:00 – 20:30 ч.; събота 11:00 – 12:30 ч.; неделя  11:00 – 12:30 ч.)

https://register.artofliving.org/bg/civicrm/event/register?id=2865&lcMessages=bg_BG&reset=1

18 – 20 октомври (вторник, сряда и четвъртък 19:00 – 20:30 ч.)

тук: https://register.artofliving.org/bg/civicrm/event/register?id=2866&lcMessages=bg_BG&reset=1

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара