Младежкото лице има овален контур, високи скули и добре очертана челюст. Извивките от скулите до ръба на носа са гладки, без хлътване.

dermal_fillers

Стареенето води до загуба на обем в меките тъкани на лицето. Кожата също губи своята еластичност. Овалът на лицето се нарушава.

Загубата на обем и мускулната хиперактивност са сред основните причини за стареенето. Затова главната цел на професионалистите е да възстановят обема и да изгладят контура на лицето.

Последни тенденции

Съвременните тенденции в естетичната медицина са не попълване на отделни бръчки, а цялостен подход към лицето. Последният хит са т.нар. МD Codes на гуруто на естетичната медицина – бразилския пластичен хирург д-р Маурицио де Майо. МD Codes са ‘‘вълшебни“  точки, в които се инжектират продукти с VYCROSS  технология – Voluma, Volift, Volbella, и с тях се постига не само възстановяване на загубения обем, но и  нежен лифтинг. Например има точки, в които ако инжектираш филър, може да накараш пациента „да се усмихне“ – т.е променяш емоционалното изражение. Тези резултати могат да се постигнат само с филърите  с VYCROSS технология.

Предимства на новите филъри

VYCROSS технологията представлява патентован баланс между късо и дълговерижна хиалуронова киселина, с изключително ефективно свързване. Продуктът има висока кохезивност, запазва формата си, не се разнася. Здравата мрежа от хиалуронова киселина е резистентна на механизмите на деградация. Специално създадена за по-малко отоци след манипулацията и дълготраен ефект, технологията използва хомогенен гел, който гарантира естествено излъчване. Продължителността на ефекта е от 12 до 24 месеца, в зависимост от продукта.

Всички филъри на Juvederm са с иновативната  VYCROSS технология.

Последно поколение временни филъри

Предпочитани в практиката са временните филъри на базата на хиалуронова киселина с VYCROSS технология – Juvederm Voluma ,Juvederm Volift, Juvederm Volbella. Това са три продукта за цялостно моделиране на лицето. Предимството им е, че  възстановяват не само загубения обем, но осигуряват много нежен лифтинг и оформят контура на лицето и устните.

Juvederm Volift е най-универсалният филър от семейството на VYCROSS – възстановява загубения обем в областта на скулите, долната челюст, брадичката и  има много нежен лифтинг ефект. Използва се за корекция на назолабиални гънки, за повдигане на веждите, марионетни линии, орални комисури, обем и контур на устните. Продължителността на ефекта е до 15 месеца, доказана с клинични проучвания.

Без опасност след процедурата

За съжалениеq на българския пазар се предлагат много филъри с неясен произход и качество, без доказателства за ефективност и безопасност. Затова пациентите трябва да изискват  от лекарите сертификат за качество на продукта и да правят тези процедури само при сертифицирани специалисти.

Грижа след поставянето

След поставянето на филър пациентът не бива да прилага грим за около 12 часа, да избягва излагането на слънце, UV лъчите и температури под 0° С, както сауна и парна баня за период от около 2 седмици. Също така трябва да се избягва масажирането и натискът на инжектираната зона няколко дни след поставянето.

Крайният ефект

Тъй като лечението с филър е нехирургично, пациентът се нуждае от много малко време за възстановяване. Свеж и сияен външен вид – това би трябвало да е ефектът. Думите, които описват как се чувстват дамите, които използват филърите, са: “млада”, “уверена”, “усмихната”, “красива”. “Сякаш съм била на почивка, кожата ми изглежда по-гладка, а аз по-млада” – споделят някои от пациентите. Резултатите са отлични, ако околните не разберат защо изглеждате така добре.

* Д-р Живкова е дерматолог в Jewel Skin Climic

Facebook Twitter Google+

0 Коментара