„Яйца зелени и колбас” от прочутия Доктор Сюс разказва за приключенията на чудатия Спас-съм-аз, който се опитва да убеди своя приятел да опита от любимото му ястие именно комбинацията от заглавието.

yaitsa_zeleni

Римуваният текст не само стимулира запаметяването, но по този начин помага на децата да заобичат четенето още от първите си срещи с буквите.

Spas_sum_az

И тъй като е важно любовта към книгите да се култивира и насърчава още в най-ранна детска възраст, Доктор Сюс е избрал най-удачния подход – с много цвят и едно същество, което е толкова необикновено, че няма как да не бъде запомнено.

yaitsa_zeleni_coverТова е втората книга на Доктор Сюз, която излиза у нас. Първата бе – „Котарак шапкарак”. Доктор Сюс е емблематична фигура в САЩ, а симпатичните му куплети умиляват малки и големи вече повече от половин век. Българската публика също го приема много добре, не без заслугата на преводача Харалампи Аничкин, който за втори път се погрижи симпатичните стихове да звучат адекватно в родния контекст, без да губят от ритъма и оригиналността си.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара