В Центъра за спешна медицинска помощ София пристигна първата линейка за недоносени бебета в България. Линейката е дарение от Аксон България – официален партньор на Милупа, компания производител на млека за кърмачета и малки деца.

Pic (8)

Чрез Центъра на спешна медицинска помощ София ще се осигурява необходимият транспорт на нуждаещите се деца не само в столицата, но и на територията на цялата страна. Дарената линейка разполага и с кувьоз, за да посрещне нуждите на недоносените бебета. Всяка болница би могла да използва свой собствен кувьоз или да се възползва от наличното в линейката специализирано оборудване.

Pic (6)

Недоносените бебета са не просто по-крехки и мънички от децата, родени в термин, но са все още неподготвени за външния свят и имат нужда от специални медицински грижи и проследяване от широк спектър специалисти – невролог, кардиолог, ортопед, офталмолог, УНГ, пулмолог и други.

Един от най-големите и сериозни проблеми за недоносените бебета е транспортът на новородените от една болница в друга – всеки го извършва, както може, сподели проф. д-р Боряна Слънчева, Национален консултант по неонатология.

Всяко десето дете в България се ражда недоносено. Първата оборудвана линейка за недоносени бебета в България ще даде още една възможност на малките герои да се справят в тежката битка за оцеляване, за да се избегнат рисковете и последиците за недоносените бебета.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара