Убедени сте, че идеалното тяло е мираж, който може да стане реалност само с титанични усилия. Съвсем не е така. Към идеала всеки може да се доближи максимално с леки стъпки! Ако…

girl-1219339_960_720

1. Качваш стълби
При качването на стълби се изгарят 11 калории в минута –  толкова, колкото и при бавен крос.

2. Помагаш на стомаха
Чаша ментов чай след хранене подпомага храносмилането и предотвратява подуването на стомаха.

3. Поглеждаш към краката
Стъпала без мазоли и напукани пети, ходила, меки като на новородено – не е трудно да се поддържат, ако поне веднъж месечно ги водите на педикюр и всяка вечер ги масажирате с подхранващ крем за крака.

4. Поддържаш пресата
Плочки на корема? Защо не?! Достатъчно е всеки ден да се изпълнява следното специално упражнение: легни на пода, свий коленете, стъпалата здраво опрени на пода, ръцете – зад  тила. Напрегни коремните мускули и повдигни тялото, докато отлепиш от пода раменния пояс. Задръж в това положение, бавно преброй до четири и се отпусни. Вдишвай, докато лежиш, издишвай при повдигане на тялото.

5. Използваш гребена
Гладко вчесаните коси визуално придават изтънченост на лицето и фигурата.

6. Подбираш цветовете
Дрехи в един и същ оттенък създават зрителен ефект за по-строен силует.

7. Ядеш сушени плодове
Например стафиди, сини сливи, грозде – те са богати на витамини и микроелементи. Спокойно могат да заменят обяда в горещо време и да ви избавят от неприятно подуване на стомаха.

8. Внимаваш с шоколада
Полезен е само натуралният шоколад – в него има малко захар и много какаов екстракт. Контролира нивото на кръвната захар и съответно желанието да похапваш сладко в големи количества.

9. Храниш се редовно
Който не закусва, пропуска обяда и в ранния следобед набързо  хапва сандвич, лишава тялото си от сили да бъде красиво.

10. Спортуваш
Важно е качеството, а не количеството. Дори кратките десетминутни тренировки са в състояние да коригират фигурата.

11. Не злоупотребяваш с диетите. Специалистите предупреждават, че пробването на различни диети изтощава мускулите, забавя обмяната на веществата и повишава потребността от мазни продукти.

12. Често се смееш
Бурният, искрен смях действа като коремна преса, защото активно съкращава коремните мускули.

13.Обичаш грейпфрут
Сокът от грейпфрут е естествен диуретик, който избавя от отоци. Освен това е много богат на витамин С – една чаша е достатъчна за зареждане с енергия!

14. Броиш калориите
Има и такава теория – който поема по-малко калории, по-бавно остарява. Не е трудно да се провери достоверността й – просто трябва да се избягват пържените картофи и всичко, приготвено с пържено тесто. Вместо тях е добре да се набляга на подмладяващите продукти – варен ориз, доматен сос, риба и зеленчуци.

15. Стъпваш напето
Гордо изправената осанка не само прибавя няколко сантиметра към ръста, но и подпомага дълбокото дишане, а оттам и обогатяването на клетките с кислород. Което означава добър метаболизъм, свеж тен и приятно излъчване.

16. Уважаваш протеините
Храната, богата на белтъчини, регулира апетита и стимулира производството на хормона глюкогон (при дефицит на този хормон започваме много да пълнеем). Яж боб и риба по-често и няма да имаш никакви проблеми с разграждането на мазнините.

17. Воюваш с целулита
Продуктите за изглаждане на портокаловата кожа не са лишени от смисъл. Но трябва да се използват постоянно – само така резултатът става видим.

18. Разреждаш градуса
Алкохолът – това са излишни калории и отоци по лицето. Пълният отказ от спиртните напитки е трудно постижим идеал. Възможният компромис е да се пие бяло вино, разредено с вода.

19. Държиш килограмите под контрол. Заплахата „стрии“ може да остане само хипотетична, ако теглото се държи под контрол и не се допуска рязко качване или сваляне на килограми (допустими са или 2 кг отгоре, или 2 кг надолу месечно).

20. Спазваш мярката
Най-добре е да се яде често, но по малко. Винаги се ядосвате, когато чуете тази максима, защото не знаете какво се има предвид под „малко“. Ориентирът е: порция салата – 3 супени лъжици, основно ястие – половин чиния.

portrait-1097989_960_720

21. Влизаш в басейна
Плуването е един от най-добрите начини да се поддържа тонус. Освен това нормализира работата на сърцето и изгаря излишните мазнини. Между другото плуването по гръб изгаря максимално количество калории.

22. Четеш етикетите
Не си струва да се има доверие на продукти с обозначение „80% по-малко мазнини“.

23. Пиеш вода
Редовното пиене на вода денем (по една чаша на всеки кръгъл час) намалява апетита и подпомага храносмилането. За още по-добър ефект към водата може да се добавя малко ябълков сок или 2-3 парченца лимон.

24. Не бързаш
Пазаруването на гладен стомах изпразва джоба и пълни паласките. Преди всяко посещение в супермаркета е добре да се прави списък на необходимите продукти.

25. Грижиш се за ръцете си
Занемарените ръце могат да съсипят и най-добрата репутация. Поддържането на маникюра и мекотата им създават респект у околните и самочувствие на притежателя им.

26. Получаваш удоволствие
Грижите за тялото трябва да бъдат приятни, а не досадно задължение.

27. Не забравяш епилацията
Косми по тялото – знак за немарливост! И освен това – за мудност и тромавост. Епилираните крака винаги изглеждат по-стройни.

28. Ухажваш кожата си
Клетките на кожата трябва да се обновяват, само тогава тя изглежда като коприна. А гладкото, нежно тяло винаги изглежда по-елегантно. Оттук и правилото: поне веднъж седмично трябва да се използва скраб за тяло и веднага след това да се нанася овлажняващ лосион.

29. Правиш тен
Златистият оттенък визуално отнема 2-3 кг от фигурата.

30. Харесваш се
Самочувствието в съчетание с добро настроение е заразно –  всички около теб започват да те харесват.

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара