Студенти от Ветеринарномедицинския факултет при Тракийския университет в Стара Загора ще се грижат и лекуват бездомни животинки, спасени от приюта към фондация Lucky Hunt Foundation. Двете организации сключиха партньорски договор за съвместна образователна, клинична и научно-изследователска дейност.

Lucky Hunt Foundation ще предоставя базите си за провеждане на стажове и практики на студентите. Клиниката на фондацията е оборудвана с последно поколение медицинска апаратура, с която студентите биха могли да практикуват и усъвършенстват наученото в университета.

Svetlana Hunt_Lucky Hunt Foundation (3)

Непрекъснатият поток от животни-пациенти в приюта към фондацията, ще предложи разнообразни възможности за практика на бъдещите ветеринарни лекари, които благодарение на различните клинични казуси, с които ще се сблъскат, ще обогати техния опит и ще ги подготви пълноценно за бъдещата им лечителска дейност.

При нужда от провеждането на специализирани интервенции, за които се изискват особени познания в областта на ветеринарната медицина, екип от специалисти на университетския клинико-диагностичен комплекс ще бъде в готовност да осигури висококвалифицирана помощ, базирана на дългогодишният им опит. Чрез партньорството ще се повиши квалификацията на персонала на Lucky Hunt Foundation.

Lucky-Hunt-Foundation_Leila-El-fourgi-4

Приютът към Lucky Hunt Foundation е основан през 2016 като затворено стопанство, чиято основна задача е да кастрира/стерилизира кучета и да помага на бездомни, ранени четириноги в нужда. В клиниката се извършват до 10 кастрации на ден. Lucky Hunt Foundation на Светлана Хънт е обширно пространство, където любимците живеят в домашна среда и не са затворени в клетка. В приюта са отглеждани стари и болни животни и такива със специални нужди.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара