За първи път в България конкурсният хъб Voubs.com събира на едно място световни имена във фотографията, за да даде възможност на любители и професионалисти да усъвършенстват уменията си в това изкуство.

PH_1

На 6 април във VIVACOM Art Hall в София ще се състои първата бляскава церемония по награждаването на „Фотограф на годината“, както и на победителите в шестте категории на престижния конкурс VIPA 2016, които си разделиха 41 000 евро!

Zlaten VoubsСпециално за събитието пристигат гости от над 10 държави, сред които са и няколко от членовете на международното жури – израелският фотограф и преподавател Пини Хамоу, любимецът на московския хайлайф Григорий Горячев (Белий Ден) и пътешественикът фотограф Ерик Нейтън от Южна Африка.

В дните след официалната церемония те ще направят мастър класове в рамките на VOUBS-UP – образователната платформа на VOUBS.com.

PH_2

Любителите на концептуалните арт проекти ще имат възможността да се докоснат до израелския фотограф и преподавател Пини Хамоу.

BD_2

По покана на Voubs за втори път и с два уъркшопа в България пристига любимецът на московския хайлайф Белий Ден.

BD_1

Специално от Южна Африка у нас пристига и един от световните експерти по таймлапс фотография Ерик Нейтън. Снимал е в повече от 90 страни и има публикации в редица международни издания.

EN_1

Поради големия интерес и ограничените места в рамките на един мастър клас, занятията на Пини Хамоу, Белий Ден и Ерик Нейтън ще се проведат в два дни – на 7-и и 8-и април.

EN_2

За изкушените от динамичната и интригуваща работа на фотожурналиста, фотографите на агенция Булфото ще проведат тридневен интензивен курс. Курсистите ще имат възможност да научат тънкостите и изискванията при снимане на различни сюжети като „журналистически портрет“, „спорт“, „празници и ритуали“, „улични събития“, както и работа при екстремни условия. Крайната цел е успешно завършилите курса да могат да се реализират като фоторепортери в медии или на свободна практика, като се научат как се правят добри и продаваеми снимки.

VIPA 2016 се осъществява с подкрепата на VIVACOM.

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара