На всички вече е добре известно колко е важно да се използват анти-ейдж продукти, за които е доказано, че се справят с последиците от загубата на колаген в кожата.  Знаете ли обаче, че колагенът е най-старият протеин в нашето тяло?

С годините количеството колаген в нашите кожни тъкани намалява – което води до бръчки, изтъняване и по-малко еластична кожа поради загубата му. За щастие, решение на този проблем съществува – в сътрудничество с топ експерти, Vichy разработи уникалната формула на крем Liftactiv Collagen Specialist за ежедневна грижа за кожата. Той съдържа проколагенови пептиди и се справя с 5-те признака на стареене на кожата: загуба на плътност, бръчки, загуба на стегнатост, тонус и отпускане на контурите на лицето.

Изследванията показват, че нивото на колаген, най-важният протеин в нашата кожа, намалява с поне 1% годишно. В резултат на това с навлизане в 40-годишна възраст производството му спада с 20%, което води до спад на нивата на колаген в кожата ни. Различни фактори ускоряват загубата му, като излагането на слънчева светлина, замърсяването, тютюневия дим и диетата.

Използвайки грижа за кожата с правилната комбинация от съставки във вашата ежедневна и нощна рутина, като например продуктите от линията Liftactiv, последствията от загубата на колаген могат да бъдат смекчени. Доказано е, че дневният крем Liftactiv Collagen Specialist намалява 5-те видими признака на стареене на кожата (плътност, бръчки, тонус, стегнатост, лицеви контури), възстановявайки блясъка и стегнатостта й.

Добрата грижа за кожата е инвестиция в бъдещето й 

Проколагеновите пептиди са революционно откритие в света на красотата, което намалява до 100% от видимите признаци на стареене на кожата на лицето. Специално разработената формула на Liftactiv Collagen Specialist дневен крем  се бори както с видимите, така и с по-малко видимите бръчки, както и с други признаци на стареене на кожата като загуба на тонус и еластичност. Добре известно е, че признаците на стареене се забелязват първо в областта на очите. Ето защо, в комбинация с Liftactiv Collagen крем за ежедневна грижа, новата формула на Liftactiv Collagen Eye грижа за околоочния контур с уникален проколагенов комплекс е правилният избор.

Доказано е, че кремът за очи действа върху петте признака на стареене в зоната около очите – бръчици от смях, бръчки под очите, тъмни кръгове около очите, торбички под очите и увиснали клепачи. Действа върху околоочния контур, като резултатите са видими от всички ъгли.

Последната стъпка в идеалната рутина за красота е слънцезащитата. Ето защо е важно да използвате защитен фактор като последна стъпка в ежедневния протокол. Дерматолозите препоръчват да избираме продукти, които ни предпазват от UVA и UVB лъчи с по-висок защитен фактор като UV Age Daily продукт с SPF 50+ от линията Capital Soleil. Използването на защитен фактор ще намали появата на бръчки и ще предотврати образуването на нови, както и на лунички, които са често срещан спомен от ваканцията по лицата ни.

Нощта е идеална за използване на силата на ретинола 

Важно е да използвате подходяща грижа за кожата през деня, но също толкова важно е да обръщате внимание на комбинацията от съставки във вечерната си рутина, за да можете да постигнете максимални резултати. Нощта е подходящото време за по-богата грижа и коригиране на неравномерния тен на кожата, причинен от различни външни фактори. В допълнение към необходимата хидратация за нашата кожа, светът на красотата продължава да възхвалява мощните анти-ейдж ефекти на ретинола. Серумът Liftactiv Retinol Specialist, с концентриран 0,2% ретинол, е суперзвезда в грижата против стареене. Той се справя с фините линии, видимите и по-малко видимите бръчки и други признаци на стареене по кожата на лицето.

Когато използвате активни съставки, обмислете постепенното им въвеждане в рутината си. Препоръчително е да започнете с прилагане веднъж седмично и постепенно да преминете към два или три пъти седмично с няколко дни почивка между тях. Регулирайте количеството според поносимостта на кожата си, винаги използвайте SPF на следващия ден и помнете – здравето е живот. Започнете с вашата кожа!

Потърсете в аптеките дневния крем Liftactiv Collagen Specialist и новата Vichy Liftactiv Eye Collagen Specialist грижа за зоната около очите и вижте резултатите, които предлага това дуо! За повече информация относно анти-ейдж протокола на Vichy и новия продукт Liftactiv Eye Collagen Specialist крем за очи, посетете уебсайта на Vichy на Vichy.bg.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара