Същността на март се съдържа в самото му име, което ни призовава да вървим напред, да напредваме и да побеждаваме при изпълнението на задачите. По традиция този период е сигнал за възобновяване на битки, войни и конфликти, които са били спрени през зимата.

Това е време на подмладяване и за природата, тъй като дърветата, които са хвърлили листата си под управлението на Скорпион (управляван също от Марс), започват да никнат наново. По същество март ни подканва да започнем, да се подмладим, да поникнем и да се впуснем в нови начинания.

Значението на март се подчертава и от настъпването на пролетното равноденствие на 20 март, което бележи началото на Овен и на астрологичната Нова година.

Тази година март е особено динамичен и се подчертава от силното лунно затъмнение в Овен на 24 март. Тъй като тази година е високосна, Пасхата се празнува (както и Рош Хашана) при неправилна енергийна обстановка. Тази година Пасха ще се състои в Телец (свещена крава – ситуация със Златния телец, която би разстроила Мойсей). Въпреки това Великден ще се придържа към астрологичната си формула и ще се празнува в първата неделя след първото пълнолуние след равноденствието (31 март).

За да съвпадне с Равноденствието, на 20 март от 13:00 ч. българско време ще бъда домакин на уебинар, озаглавен „Разкрийте тайните на Космоса: Овладейте астрологичните цикли за успех“. Тази сесия има за цел да хвърли светлина върху това как астрологичните цикли оказват значително влияние върху траекторията на живота ни, върху личностното развитие и основните житейски избори.

Март се откроява и като последния месец от годината, в който няма ретроградни планети. Навръх първи април Меркурий ще започне своята стационарна/ретроградна фаза. Разумно е да използвате март максимално за постигане на целите си. Сред забележителните дати са Денят на Пи (14 март) – празник на безкрайното в неговите крайни изражения, и 10 март – Новолунието в Риби, което предлага отлична възможност да преразгледате и да съживите новогодишните си решения.

През първата третина на март имаме струпване в Риби със Слънцето, Меркурий, Сатурн и Нептун, които се гмуркат в светената вода на знака на делфините. Чудесно време за танци, движение, йога, медитация, сънища, лечение на имунната система и творческа визуализация.

От средата на март Венера е в екзалтация в Риби (до 5 април), което е най-доброто време от годината за влюбване, започване на творчески проект, оздравяване на взаимоотношенията и подобряване на финансовото ви положение.

1 – 2 март (Слънце секстил Юпитер): Днешният ден отваря прозорец от възможности. Очаквайте разширяване, прилив на оптимизъм и многобройни синхроничности. Това е отлично време за пътуване и образование.

3 март (Венера квадрат Уран): Това не е идеалният ден за романтични излизания или за създаване на нови партньорства, независимо дали са романтични или професионални. Финансовите пазари може да проявят нестабилност и да преобладава усещането за непредсказуемост. Очаквайте някои хора да бъдат капризни, да ценят независимостта си или да преживяват конфликти с приятели.

3 март (Меркурий срещу Лилит): Избягвайте клюките и лошото говорене за другите, включително самоиронията. Брус Лий предупреждава, че принизяването на себе си, дори на шега, може да се отрази негативно на благосъстоянието на човека, тъй като организмът може да го приеме сериозно.

8 март (Меркурий в съвпад с Нептун): Днешният ден е изпълнен с очарование, тъй като символичните изображения на магьосник и русалка се обединяват под знака на Риби. Въпреки че не е благоприятен за логическо мислене, денят е идеален за мистични начинания, поетично изразяване, писане, изследване на сънищата, творчески начинания, фотография и други артистични занимания.

9 – 10 март (Слънце секстил Уран): През тези дни интелектуалният капацитет на всички ще се повиши забележимо. Използвайте го разумно. Този период е подходящ за иновации, технологии и творчество. Приветствайте промените, експериментирайте с нови идеи и бъдете безстрашни!

9 – 10 март (Марс прави квадратура с Уран): Този предизвикателен аспект може да провокира жалки действия. Бъдете нащрек за потенциални инциденти и недоразумения, особено с приятели или колеги.

10 март (Новолуние в Риби): Това е благоприятно време за йога, медитация, дейности, свързани с водата, танци и движение. С Нептун, който усилва енергията на Рибите, това е мистично Новолуние – идеален момент да се впуснем във въображението си и да разкрием подсъзнателни прозрения.

10 март (Меркурий навлиза в Овен до 15 май): Докато Меркурий се подготвя за ретроградно движение от началото на април, той ще се задържи в Овен. Бъдете предпазливи в общуването, за да избегнете прословутата директност на Овена. Бързината на Меркурий се усилва в този знак, което ускорява процесите. Това е благоприятна фаза за съживяване на застояли бизнеси или проекти.

11 март (Венера навлиза в Риби до 5 април): Венера процъфтява в тази екзалтирана позиция, насърчавайки любовта, финансовата стабилност, връзките и артистичните начинания. Този период е подходящ за създаване на романтични връзки, заздравяване на отношенията и използване на артистичните способности.

14 март (Ден на Пи): Днешният ден символизира интригуващото съчетание между безкрайната природа на Пи и практическото му приложение за изчисляване на крайните размери на кръга. Той подчертава взаимодействието между безграничност и граници в тъканта на съществуването.

16 – 18 март (Слънце в съвпад с Нептун): Настъпва мъгла от объркване, която кара всички да се чувстват като риби. Идеално за танци, йога, медитация и интуитивни занимания, то е по-малко подходящо за прагматични задачи. Помислете за подмладяваща разходка край водата или релаксираща вана.

20/21 март (Равноденствие): Празнувайте новата астрологична година! Този ден, основополагащ за древните празници на ечемика, които са дали началото на Пасха и Великден, подтиква към ново начало и определяне на намеренията за предстоящата година. Докато Слънцето навлиза в Овен до 20 април, позволете на неговата ободряваща енергия да навлезе. Имайте предвид, че тази година Пасха се пада по-късно, на 22 април, поради неправилното подреждане на лунния календар.

21 – 22 март (Венера съвпад със Сатурн): През това равноденствие Венера и Сатурн се изравняват. Това може да доведе до предизвикателства в отношенията или до срещи с фигури от минали животи. Тъй като се появяват стари модели, използвайте този шанс да се трансформирате и да поканите свежа енергия в живота си.

22 март (Марс навлиза в Риби до 30 април): Тук Марс благоприятства дейностите, свързани с водата, и насърчава склонността към танци и бойни изкуства. По време на този транзит някои могат да изпитат ярки, изпълнени с действие сънища.

24 – 25 март (Венера секстил Юпитер): Тези дни са обещаващи в областта на любовта, взаимоотношенията, творчеството и финансите. Положителната тенденция продължава и на 28 март, когато Венера се насочва към Уран, предвещавайки неочаквани, но възхитителни срещи и безпроблемно сливане на изкуство и наука.

25 март (Лунно затъмнение във Везни): Това Пълнолуние, което първоначално е в лунацията на Пасха и Великден (31 март), е фар за лично освобождение. Тъй като Плутон придава своята трансформираща енергия, приемете дълбока промяна, отърсете се от минали ограничения и навлезте в една по-мощна версия на себе си. Очаквайте бързи развития през следващите две седмици.

Източник Cosmic Navigator

Facebook Twitter Google+

0 Коментара