Моменти, озарени от светлина, в които всичко е възможно. Когато да се отпуснете сред природата е също толкова лесно, колкото и дишането. Това са усещанията, излъчвани от ароматите на Blu Mediterraneo, всеки от които е вдъхновен от уникалните пейзажи на италианското Средиземноморие.

Последният аромат на Acqua di Parma Cipresso di Toscana въплъщава цялата жизненост на разходка сред парковете на Тоскана, където царува величественият кипарис. Със стройната си форма, ароматичен и енергизиращ аромат, той е символ на тосканския пейзаж.

Със своята изправена, издължена и стройна форма и тънки листа с голи стъбла, кипарисът може да расте на височина до 50 метра и да живее 500 години. Внесен в района на Тоскана от етруските от Мала Азия, бързорастящият и дългогодишен кипарис е дърво с много символики.

Дърво на живота и символ на вечността,

монасите го засаждат в дворовете на манастирите още през Средновековието. Превръща се в основен лайтмотив в изобразителните изкуства на Ренесанса, заради деликатната си геометрична форма, която се отдава на движенията в перспектива. Със своята елегантност и лекота създава усещането за ритъм и хармония в парковете и градините.

Кипарисът се превръща в обект на желание за всяка величествена вила, принадлежаща на флорентинската буржоазия. Днес, в цяла Тоскана на всеки ъгъл на улицата, във всяка църква, градина и хълм присъства на това вековно дърво. Редици от кипариси с гъсти корони украсяват дългите улици на Тоскана – в Болгери, Марема, Сиена, Кианти…

В тези земи кипарисът е най-цененото дърво, благодарение на великолепната си декоративна стойност. Неговото загадъчно и мълчаливо присъствие е в същото време очарователно и жизнено. Благодарение на своята издръжливост, устойчивост на неблагоприятни метеорологични условия и дебели и здрави влакна, кипарисът отдавна се превръща в любимец на занаятчиите, които го използват за изграждане на корпуси на кораби, врати на вили и дворци, ценни предмети, музикални инструменти и т.н. Неговият балсамов, смолист и дървесен аромат вдъхва сила и енергия.

Cipresso di Toscana. Разходка сред тишината на природния оазис.

Хълмове, облени в слънчева светлина, гори и ферми, красиви села, разпръснати сред хълмовете. Ароматът е вдъхновен от тези забележителни пейзажи, които можете да се забележите по време на разходка из пътеките на Тоскана. Внушава усещането за регенериране и изпълване с енергия, интерпретация на класическия fougère в модерен италиански вариант.

Предизвиквайки оживен бриз, ароматът се разтваря с освежаващ звезден анасон и elemi (вид тропическо дърво), озарени от искрящите нотки на портокал и petit grain (етерично масло, добито от листата на горчив портокал). Жизнеността, която въвежда в сърцевината на аромата съдържа нотки на градински чай и лавандула, а дървесните балсамови, базови нотки на кипарис и бор извикват в съзнанието тишината на природата и приятното чувство на благополучие.

Синьо като Средиземноморието, зелено като Тоскана

Cipresso di Toscana е уловен е емблематичната Art Deco бутилка на Acqua di Parma, но този път в яркосин нюанс, който напомня блестящата яснота на Средиземноморието. Името на аромата е отпечатано в зелено, цветът на гъстите листа на кипариса.

Изобилие от сетивни преживявания

Превърнете ежедневния си ритуал за къпане в наистина чувствено преживяване с Cipresso di Toscana душ гел и сапун, които да използвате в комбинация с тоалетната вода.

Деликатният душ гел е като свеж бриз през купола на кипариса. Неговата пищна текстура освежава приятно кожата, а нежната му формула почиства и хидратира, обгръщайки я с балсамовия аромат на Cipresso di Toscana.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара