За втора поредна година България е участник в най-голямото благотворително спортно събитие за рак на гърда в Европа – Race for the Cure. На 25, 26 и 27 септември ще празнуваме живота заедно с представители на повече от 20 европейски държави.

Race for the Cure приобщава своите герои с 5 км бягане, или 3 км ходене, като те избират къде да си подарят движение: в кварталната градинка, парк, на пътеката във фитнеса или в планината. Стартовата линия е обща за всички и е виртуална – регистрацията се случва в платформата raceforthecure.eu, където тази година ще се организират 30 маратона с 300 000 участници от 22 държави.

В Европа Race for the Cure се организира от Think Pink Europe, а в България розовата кауза става реалност чрез екипа на CancerCare.bg, които са член на европейската организация.

 „Кризата с COVID-19 ни вдъхнови с всички членове на THINK PINK EUROPE да обединим усилията си и да пренесем това събитие на следващо ниво. Пандемията промени оборотите на ежедневието ни и отмени близостта, с която бяхме свикнали, но доброто не търпи отлагане. То ни движи. Включете се в дигиталния Race for the Cure в подкрепа на пациенти с рак на гърда, здравни работници и болници, чрез осигуряване на средства и повишаване на информираността в обществото.“, апелира д-р Полина Лъжанска, председател на CancerCare.bg.

През 2019 г Race for the Cure събра над 2000 души в Южен парк, София, като маратонът и символичното награждаване на победителите бяха уважени от кмета на София Йорданка Фандъкова, Мая Манолова, и обичаните артисти Нели Рангелова, Поли Генова, Есил Дюран, Стефан Илчев, Ерсин Мустафов и Ташо Колев от група Jeremy?, Нели Петкова и Свилен Ноев от „Остава.“ Събраните средства бяха вложени в групи за психологическа взаимопомощ в София, Пловдив, Варна и Бургас. Тази година средствата от Race for the Cure 2020 ще бъдат използвани за подпомагане на пациенти с рак на гърдата в цялата страна.

Ежегодно в Европа 500 000 жени са диагностицирани, а други 125 000 умират в следствие на това заболяване, ето защо осигуряването на обществен отзвук, подкрепа и средства е от голямо значение.

Всяка година България повече от 4000 жени – нечии майки, сестри, дъщери, започват най-тежката борба – борбата за живот. В тази битка редом с тях се изправят и техните семейства, близки и приятели, неспирно променящи роля на опора, емоционален разведрител, гонител на страха и константна подкрепа.

Подкрепете ги и вие чрез регистрация тук

Повече информация за Race for the Cure 2020 ще откриете тук.

Дневник от Race for the Cure 2019 вижте тук.

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара