Карам кола. Малка и зелена. Не зная колко коня е, но знам, че няма да ми създаде проблеми, ако баирът отсреща не е много стръмен. Знам също, че задницата й е много симпатично заоблена, че лесно се паркира между две кофи за боклук и че огледалото на сенника на шофьорското място е точно толкова голямо, колкото ми е нужно. Дами, автомобилната индустрия отдавна не е просто състезание на ултрабързи скорости, зашеметяващи показатели за ускорение и други стимулиращи мъжкото въображение характеристики. Тя вече се е научила да разчита женските желания (да се надяваме, че тенденцията ще обхване мъжете като цяло). А какво е най-важното за всяка уважаваща себе си дама стилът, разбира се.

Стил е основното послание на първия модернистичен малък

градски автомобил на Opel. Той се казва (харесва ми чувството за хумор на немците) Adam. А най-хубавото е, че всеки Adam е различен и вашият няма да повтаря никой друг, а ще изпълни личната ви комбинация от дизайн и технически параметри.

Възможностите за конфигурация са практически неограничени. Въображението ви разполага с: двуцветни комбинации на цветове на каросерията и покрива, 12 цвята на купето, 3 ексклузивни цвята на покрива, 31 различни дизайна на джантите, 6 цвята на сменяемите декоративни клипсове на джантите, 4 интериорни цвята, 15 дизайна на седалките, 19 ексклузивни декоративни комплекта, 6 различни дизайна на тавана с 3 отпечатани мотива и 1 със звездно осветление (вдигате очи нагоре, изнервени от лошите шофьори и дупките, и хоп – звездно небе!), допълнителни детайли на облицовките, аксесоари, избор от 8 вида амбиентно осветление. Всеки Adam с някои от 12-те основни цветя си има име, измислено с намигване към филмовите фенове. Лилавият се казва Purple Fiction, жълтият е James Blonde, а черният е I’ll be Black. Секси, а? Базовите нива, от които клиентът сам започва да надгражда, са : ADAM JAM (забавният модел), ADAM GLAM (шикозният) и ADAM SLAM (спортният мачо). Няма да разводнявам впечатлението ви с разкази за двигатели, компресори и впръсквания на гориво. Сигурна съм, че са от класа. Особено впечатляващи обаче са няколко глезотии, които инженерите от Opel са измислили за клиентите си. Автоматичен асистент за паркиране, защото – както знаем – измерването на разстоянието между две коли на око не е най-силната черта на женския пол. Отопляем волан, тъй като е трудно да си сложиш червило с ръкавици, докато чакаш на светофара. И една мигаща джаджа на страничното огледало, която предупреждава, ако има автомобил в „мъртвата зона”. Ако не й обърнете внимание и заплахата наближи застрашително, джаджата от мигаща се превръща в пискаща. Последната екстра, която ме спечели, е вграденият багажник за велосипеди. Той позволява да пренесете колелото си, където си поискате, без да се налага да наемате джип.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара