Изложбата на арх. Станислав Константинов: „50 проекта/ 50 години АРХИТЕКТУРА“ се открива на 9 октомври в Регионален Исторически музей – София.

Ще бъдат изложени 50 пана с избрани 50 проекта от 1968 до 2018 година. Арх. Константинов е носител на наградата на САБ „Архитект на годината“ за 1998 г., „Сграда на годината“ за 2014 г. („Музей за история на София“) и 2016 г. („Институт „Конфуций“).

Заедно с изложбата излиза и книга с проектите, илюстрирани със снимков материал и кратки описания. В книгата са представени 50 от реализирани 150 проекта. Те са подредени хронологично като не са групирани по предназначение. Така по-ясно се проследява времето и съществуващите технологичните възможности за осъществяването им.

Проектите са в областите на градските пешеходни пространства, ресторанти, банкови сгради, обществени сгради, жилищни интериори и преустройство на сгради – паметници на архитектурата. Част от обектите вече не съществуват или са преустроени, но бележат насоките в творчеството на автора. Книгата е предназначена за архитекти и всички, които се интересуват от развитието на София през годините.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара