BIODERMA дари 10 000 лева на Сдружение „Деца с онкохематологични заболявания“ за успешното осъществяване на учебната 2018/2019 година в болнична среда. Средствата ще бъдат използвани за учебни материали, таблети, лицензи за виртуално обучение и учители, които да помагат на децата, болни от рак, да продължат учебния процес по време на лечението си.

Дарението е част от печалбата на BIODERMA от продажбата на слънцезащитни продукти и дългогодишната им социална кампания „Заедно сме“.

Проектът „Училище без граници“ обхваща над 100 деца в училищна възраст, които се лекуват в клиниките по детска онкохематология към УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ” – София, УМБАЛ „Св. Георги“ – Пловдив и УМБАЛ „Св. Марина” – Варна.

Всяка година стотици деца се разболяват от онкохематологично заболяване и започват най-голямата битка – тази за живота си. По този труден път те биват лишени от своите приятели, нормален социален живот и образователен процес, защото от 2017 година болничните училища в страната са закрити.

Сдружение „Деца с онкохематологични заболявания“ (СДОХЗ) е организация, създадена от родители на деца с онкохематологични заболявания, техни близки и съмишленици.

Научете повече на zaednosme.org; www.decaohz.org

Facebook Twitter Google+

0 Коментара