Кръстосването на крака и пърхането с мигли – на това мъжете не могат да устоят и жените безочливо го използват откакто свят светува. Но как да направим миглите си гъсти, дълги, извити и красиви?

woman-675104_640

1. Подхранвайте ги!

Вечер преди лягане нанесете с клечка за уши малко количество качествен зехтин или бадемово масло по дължината на миглите и особено в основата им към клепача. Ако сте упорити, това ще сгъсти и заздрави миглите ви.

2. Не стойте дълго време с грим!

Използвайте грима щадящо, а обилно – само при специален повод. И задължително преди лягане изчиствайте грима и спиралата с мицеларна вода или тоалетно мляко. Кожата и миглите ще ви се отблагодарят със здраве и красота.

3. Забравете за изкуствените мигли!

Поставянето на изкуствени мигли уврежда естествените.

4. Водоустойчива спирала – само в краен случай!

Тя е по-концентрирана и при премахването й има опасност да изскубнете косъмчета от миглите си.

5. Заложете на черното!

Дори и да имате най-сините очи на света, използването на цветна спирала е доста дръзко начинание и ефектът е спорен.

6. Използвайте извивачка за мигли!

Дори и късите мигли изглеждат по-добре, ако са изкусително извити. Ако нямате такъв уред, можете да опитате със затоплена лъжица.

7. Когато се гримирате, нанесете спиралата накрая!

Първо гримирайте цялото си лице, включително очите с очна линия и сенки, ако ползвате такива и накрая нанесете спирала. Ако попадне туш извън миглите, изчистете го внимателно с клечка за уши.

8. Използвайте скъпа спирала!

Това е добра инвестиция, за да бъдат миглите ви здрави и красиви. Ако все пак спиралата ви засъхне, не бързайте да я изхвърлите, а я потопете в гореща вода.

9. Трик за повече обем

След като сте нанесли първия слой спирала, посипете миглите си с малко пудра с обикновена чиста четка за грим. После нанесете втори слой спирала. Ефектът е бомбастичен.

10. Нанесете и на долните мигли

Нанасянето на спирала и на доните мигли визуално уголемява очите ви.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара