Алла Пугачова поиска от Министерството на правосъдието да я обяви за чужд агент, защото категорично подкрепя позицията срещу войната в Украйна на своя съпруг – телевизионния водещ и пародист Максим Галкин, съобщи „СЕГА“.

снимка: Инстаграм профил на Максим Галкин

В петък Министерството на правосъдието вписа Галкин в регистъра на “чуждите агенти” и го обвини, че е финансиран от Украйна.

Пугачова каза, че е солидарна със съпруга си, „който желае просперитет на родината, спокоен живот, свобода на словото и край на смъртта на нашите деца за илюзорни цели, които правят страната ни изгнаник и затрудняват живота на нашите граждани.”

Максим Галкин започна да критикува войната в Украйна още в края на февруари. Той публично говори за престъпленията на руските войници в Буча и обяви, че за войната не може да има оправдание. След това предаването му бе свалено от ефира на Първи канал на руската телевизия, а рекламодателите се отказаха от договорите си с него. Галкин, Пугачова и децата им заминаха за Израел.

Пугачова вече няколко пъти намекна за антивоенната си позиция, но досега не бе коментирала директно нахлуването в Украйна. Една от първите й публични появи след завръщането й в Русия в края на август бе на поклонението на Михаил Горбачов.

Тогава тя написа пост в “Инстаграм”: “Отдавна не съм плакала така. Отиде си ЕПОХА, в която ние се сдобихме със свобода, престанахме да бъдем “империя на злото” за целия сват и изчезна страхът за бъдещето на нашите деца. И най-важното – Горбачов отхвърляше насилието като начин за правене на политика и удържане на властта”.

Верните на Кремъл пропагандатори веднага вдигнаха мерника на звездното семейство. “Кой въобще е решил, че ако човек е бил някога велик, то неговото величие се потвърждава с мълчанието му в най-важните моменти в историята. Върнала се е, за да изпрати децата на училище? И не е забелязала какви ги върши мъжът й? И не е казала нито дума? Защо е дошла? Парите ли свършиха?”, разсъждаваше прокремълският журналист Владимир Соловьов в предаването си.

Пугачова не му остана длъжна и на въпрос какво би искала да направи след връщането си в Русия отговори:

“Да разбия мутрата на един човек”.

По ирония на съдбата още на следващия ден Соловьов се появи с рани по лицето в предаването си, като отказа да каже какво ги е причинило и ругаеше всеки, дръзнал да попита.

Известният режисьор Никита Михалков също се включи в атаката срещу Пугачова. През април в ефира на предаването  „Бесогон-ТВ“ на фона на песента  „Не живи с нелюбимой страной“ той показа снимки на обявили се срещу войната артисти като Пугачова, Земфира, Андрей Макаревич и др.

Пугачова не му остана длъжна. В “Инстаграм” тя публикува откъс от филма на Михалков “Робиня на любовта”. “Господа, вие сте зверове! Господа, вие ще бъдете проклети от своята страна войници”, казва героинята във филма. “Прекрасен филм. Прекрасен режисьор. Къде изчезна прекрасният човек Никита Сергеевич Михалков?”, написа Пугачова.

В спора се включи и говорителят на Кремъл Дмитрий Песков. Той обаче изрично разграничи Галкин от Пугачова. “Има артисти, които буквално се опетниха с абсолютно непристойни и неприемливи изявления. Не съм чул нито едно изявление на Алла Пугачова, а колкото до съпруга й – да, явно не гледаме в една посока. Съпругът й направи много лоши изявления, с които сам се антагонизира с всички нас”, каза Песков.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара