Много хора не познават лечебните свойства на лавандулата, а би трябвало. Това е едно уникално растение, което идва от Персия, а по-късно се разпространява и в Европа, за да осигури качествен живот на всеки от нас.

Извлеченото етерично масло от лавандула влияе положително на различни заболявания, като най-хубавото е, че всичко се случва естествено, без химия и вредни добавки.

Какво лекува лавандулата?

Медиците са единодушни, че лавандулата може да бъде част от лечението на алергии, гъбични инфекции, безсъние, тревожност, депресия, гадене и други. Това е и основната причини от сайта за етерични масла purus.bg, да предложат натурален продукт, с наистина благоприятно влияние.

Маслото от лавандула, се ползва от много хора, тъй като има противовъзпалително, антисептично и антибактериално действие. Приложението на продукта в ароматерапията е огромно и спомага за намаляването на нивото на тревожност и негативен стрес. Има доказателства, че лавандуловото масло, може да повиши настроението на човек и по този начин да се премахне тежката депресия.

В същото време, ако се спрете на етерично масло от лавандула, може да си осигурите по-добър сън. Терапията не е ангажираща и няма да ви попречи на общия начин на живот. Тук не пишем за сънотворно вещество, а за наистина натурално растение, което може да ви бъде много полезно.

Сухата кожа, акнето и екземите, също подлежат на лечение с лавандулово масло. Почистването на кожата, е едно от най-силните качества на естествения продукт, така че не се колебайте да го използвате. Ако не знаете, как да го прилагате, винаги можете да се консултирате с дерматолог.

На последно място, но не по важност, е необходимо да подчертаем, че най-добрите препарати срещу ухапване от насекоми, съдържат именно лавандулово масло. Това не е никак случайно, на база посочените по-горе положителни свойства на растението и видовете му приложения.

Кога да използваме масло от лавандула?

По-горе обяснихме, какво лекува лавандулата, а сега нека видим, кога да я използвате. При положение че се чувствате напрегнати, имате лош сън или сте получили рани и инфекции, то тогава този продукт е за вас. Не пишем това, за да правим реклама, а защото искаме да ви бъдем наистина полезни. Все пак, никой специалист няма да отрече добрите качества на лавандулата.

Добрата новина е, че покупката на етерично масло от лавандула, няма да натежи на бюджета ви. Цената е достъпна и повечето хора, могат да си я позволят. Те ще усетят положителен ефект върху организма си, независимо дали вдишват маслото, правят масажи, инхалации и прочие процедури.

В случай че не знаете, как се използва екстрактът от лавандула, може да потърсите мнението на лекар, а също и да прочетете инструкциите на опаковката. Общо взето, няма нищо сложно в приложението, както всеки ще се увери. По-важното, е да пожънете най-добър краен резултат.

И може би тук е мястото, да напомним, че лавандулата има и голям принос към съвременната козметика. Растението се грижи за подмладяване на кожата, премахване на бръчки и връщане към добрата визия. Това не може да бъде отречено и ние сме длъжни да го отразим в тази публикация.

Да се доверим ли на натуралните етерични масла?

Доверието се изгражда на база доказателства. Последните не липсват, когато става дума за етеричните масла от лавандула. Те са доказали своите положителни качества през годините, а това ги прави толкова желани от хората. Медиците също споделят това мнение, което не подлежи на спор. Естествено, всеки сам може да реши за себе си, а ние просто даваме възможното решение.

В края се надяваме, че тази публикация, ще бъде полезна за много хора. Лавандулата облекчава страдания от различен произход, без да ви ангажира с химия и куп правила за спазване. Благодарим ви, че ни отделихте от времето си и ви желаем здраве, дълголетие и всичко хубаво.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара