Любимци на поколения, вдъхновение за младите изпълнители и пионери в българската поп и диско музика, днес Благовест и Светослав Аргирови покоряват и книжната сцена! “Гот е да сме двама” разказва историята на техния живот, събрана в 296 страници от популярния радиоводещ Йордан Георгиев, познат с псевдонима Данчо Стълбицата.

“Гот е да сме двама” отбелязва 40 години от създаването на дует Аргирови, а едновременно с нея Кралете на БГ диското се завръщат с юбилеен албум, включващ 13 песни. В биографията им читателите ще открият любопитни подробности от кухнята и богат снимков материал с над 150 фотографии от личния архив на изпълнителите.

От най-ранните им години и първите срещи с музиката, през стотици концерти и музикални турнета до получаването на приза “БГ Вдъхновение” през 2019 година от БГ Радио – братя Аргирови открехват вратата към своя мелодичен свят и канят читателите да надникнат вътре. Посрещат ги със спомени за създаването на дебютния им албум “Момиче за двама”, който продава над 400 хиляди екземпляра, с разкази за раждането на първия им фенклуб, в който членуват 5000 техни почитатели, със срещи с други популярни лица от златните години на българската музика.

От прашните улици на Съдийския квартал в Пловдив до музикалните сцени в Румъния, Чехословакия, Унгария, СССР и скандинавските страни, независимо къде се намират, братя Аргирови покоряват с харизма и талант. Неслучайно три пъти са носители на наградата на зрителите в престижния конкурс “Мелодия на годината”, а наред с нея печелят и редица други призове, включително седем поредни години награда за дует №1 на България за периода 1983 – 1989 г. Богатият снимков материал, който придружава техните истории, разказва за успехите им в професионален и личен план, за техните семейства и за най-близките им хора, с които споделят любовта към музиката.

По случай 40-годишния юбилей и 20 години след последния им албум братя Аргирови пускат компилацията “40 години на сцена. Братя Аргирови и приятели” с логото на “Рива Саунд”.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара