Искате да подобрите удобството на вашата градина или пък имате такава отскоро и ви трябва цялостно обзавеждане за нея? При всички случаи столовете са нещо задължително за вашия комфорт. На пазара ще откриете изключително разнообразие от модели за такива и със сигурност ще намерите подходящ вариант за вашите нужди. Тук сме ви подготвили няколко съвета или основните въпроси, на които трябва да си отговорите преди да стартирате избирането, за да ви улесним.

градински столове

С какво пространство разполагате за кът за сядане в градината си?

Този въпрос е повече от основен при стартиране на избора ви. При всички случаи ще трябва да измерите добре пространството, в което искате да разположите столовете и да прецените да оставите място за маса и всичко друго, което бихте искали да добавите. Един вариант е да имате пространство за единичен кът за сядане, който може да е по-малък или по-голям, а друг е да имате няколко различни къта за сядане в градината си. При всички случаи със сигурност ще ви трябват градински столове.

За по-малко пространство добър вариант е да изберете по-прибрани столове без подлакътници, за да имате възможност да съберете поне 4 с маса. Ако пък държите на подлакътниците, можете да изберете по тънки такива, които са закачени за облегалката или за седалката на стола, без да изискват допълнително пространство за подпора до земята. Те също са по-прибрани. Ако пък имате по-голям градински кът или няколко къта за сядане, можете да заложите на комбинация от различни градински столове. Например място за сядане със столове и маса и отделна обособена част от пространството или отделен кът с люлеещ се стол или пък градинска пейка или градинска люлка за място за почивка.

Какви допълнителни удобства на един стол са важни за вас?

Възможните варианти за градински столове са наистина изключително много. За начало трябва да прецените от каква облегалка имате  нужда. Вариант е да искате и столове без облегалка разбира се. От видовете облегалки, можете да държите на по-ниска със солидна подпора за кръст или съответно стартираща от седалката. Друг вариант е да искате облегалка само в горната част на стола, която да подпира и горната част на гърба. Тогава можете да изберете облегалка, която е тънка и само горе и свързана със седлакта само в краищата. Можете също да изберете по-висока облегалка, с опора и за главата. Също ще трябва да прецените дали искате подлакътници и колко високи, дебели и дълги такива са най-удобни за вас и същевременно ще се съберат в пространството ви.

Другото много важно е как да комбинирате материала и дизайна на стола, така че вашият избор да е максимално добре изглеждащ като част от градината ви и същевременно достатъчно функционален. Ако например столовете често ще бъдат излагани на дъжд, е добре да изберете пластмаса или метал за тях, като може те да имат и лесно махащи се възглавници от плат. Ако пък имате цялостен стил в двора си, който включва дървени орнаменти и маса например, тогава със сигурност е добра идея да подберете дървени столове. Просто трябва да сте подготвени, че е възможно те да съхнат по бавно.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара