Samsung България представи своя най-нов проект в подкрепа на българското образование – онлайн платформата SmartClassroom.bg. Тя е предназначена за учители и ученици от цялата страна и може да се използва както за работа в клас, така и за самостоятелна работа вкъщи. Проектът се изпълнява съвместно с Джуниър Ачийвмънт България.

Kristina Shtereva_Samsung Bulgaria

С помощта на SmartClassroom.bg учителите могат да създават курсове с дигитално съдържание, които да споделят с колеги и да ги преподават на ученици от своето или други училища. Всяко учебно съдържание, създавано в платформата, ще бъде внимателно подбрано и одобрено от експерти в областта на образованието преди да бъде предоставено за широко ползване.

Основната цел на проекта е не само да предостави среда, в която да се създават, споделят и използват качествени разработки на уроци, но и да помогне на учителите да изградят и повишат дигиталните си умения, за да могат да общуват по-ефективно с учениците си и да отговарят адекватно на техния интерес към дигиталната среда.

Паралелно с разработката на платформата SmartClassroom.bg, Samsung подготвя и учители, които да могат да работят с платформата. До момента са обучени 30 учители, които от своя страна ще се превърнат в обучители на други свои колеги. До края на годината ще бъдат обучени минимум 200 учители в цялата страна.

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара