Samsung представи новия си фаблет Galaxy Note 7. Смартфонът прескача едно поколение в името си, за да се изравни със своя по-малък събрат Galaxy S7.

samsung1

Note 7 ще се предлага само в една версия, която ще е с извит по двата странични ръба дисплей подобно на Galaxy S7 Edge. Дисплеят е 5.7-инчов с 4K резолюция и Super AMOLED матрица. Note 7 използва и чипа mDNIe на Samsung, който оптимизира обработката на клипове и поддържа HDR видео, което според Samsung е бъдещето на качественото гледане на видео на мобилно устройство.

Note 7 запазва традиционния си стилус, за който има подобрени функции и възможности. Смартфонът разполага с 4GB RAM памет и използва 64-битов осемядрен чипсет на Samsung.  Конструкцията на корпуса залага на метална рамка и на стъклени панели, които вече са изработени от Gorilla Glass 5. Корпусът е водо- и прахоустойчив като Galaxy S7.

unnamed

Note 7 има 12 МР камера на задния панел с възможност за 4K запис. Тя е същата като тази на Galaxy S7.  Samsung продължава да развива камерата на телефоните си, като смята, че те са най-добрите на пазара. За селфитата отговаря 5 МР камера.

Вградената памет е 64GB, като има и слот за microSD карти. Батерията е с капацитет 3500 mAh, като не може да се сваля, но пък поддържа безжично зареждане

galaxy-note7_entertainment_kv_l

Сред по-интересните новости на телефона е сбогуването с microUSB порта. Вместо него Note 7 ще разчита на новия стандарт USB-C. Удобното при него е, че няма значение в коя посока е ориентиран кабелът, но за съжаление старите кабели няма да работят с него. Samsung обаче обяви, че всеки Note 7 ще идва с адаптер за по-старите кабели безплатно. На разположение е и 3.5 мм жак за слушалки, на който компанията наблегна шеговито на фона на слуховете, че Apple иска да го махне в iPhone 7.

samsung2Друга новост е вграденият скенер за ириси. Потребителите ще могат да отключват телефоните си чрез сканиране на ириса, което би трябвало значително да увеличи сигурността на данните. Тази функция би трябвало да се  хареса най-вече на корпорациите.

Операционна система както винаги е Android.  Този път тя е във версията 6.0 Marshmallow с познатия и обновен интерфейс на Samsung TouchWiz. Разбира се, телефонът ще бъде обновен до Android 7.0 Nougat.

Продажбите на Note 7 ще започнат на 19 август.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара