Бар “Спутник” е едно от местата в София, където коктейлите са акцент. Предложенията са разнообразни и интересни, разделени в няколко секции. Сред напитките могат да се намерят “аперитивни”, “гроздови”, “класически”, “овощни”, “кореком”, “прохладителни”, безалкохолни, горещи, както и класики от соца.

snejanka

Коктейл „Снежанка“: водка, сироп от бъз, фреш от лимон, шери

Въпреки чувството за хумор, което прозира от наименованията, тук на коктейлите не се гледа лежерно. Главен барман на заведението е Драгомир Иванов, който е събрал екип от млади и ентусиазирани хора и с тях се впуска в разнообразни експерименти. Класиките са интерпретирани по нов начин, съставките са подобрени. Използва се само най-качествен алкохол, а допълненията се приготвят на място от свежи продукти.

“Спутник” залага в голяма степен на български съставки и вкусове. В рецептите присъстват акациев мед, лайка, мурсалски чай, сироп от липа, арония. Някои предложения провокират с по-нестандартни съставки като фреш от зелена чушка, краставици, розмарин. Начинът, по който изглеждат коктейлите, е впечатляващ: “Снежанка” например се сервира в замръзнала издълбана ябълка, а вече доста известният “Облак” се поднася с облаче от правен на място захарен памук. Въпреки че изборът е много голям, фокусът е към по-ниско алкохолните напитки, които са подходящи за ранен следобед и имат по-скоро освежаващ ефект. А свежестта е осигурена и от близостта с парка “Заимов” и зеления пейзаж, който се разкрива от терасата на бара. “Спутник” е отворен през целия ден. Сутрините започват с аромат на кафе и чай, а кухнята предлага леки ястия.

Лиле Вив 

koktail2

Продукти: ягоди, краставици, тоник, аперитив на основата на вино

ПИМ’С 3 

koktail3

Продукти: пим’с, портокал, грейпфрут, лайм, ягода, мента, сода

Зелениче 

koktail4

Продукти: джин, фреш от лимон, фреш от зелена чушка, магданоз, стрък магданоз

коктейли бар “Спутник”, снимки Александър Новоселски

Facebook Twitter Google+

0 Коментара