След като краят на света не се случи на 29 юли, както вещаеха злите пророци, сега апокалипсисът се отлага за 31 октомври 2016, съобщава телевизия Фокс.

city-1420442_960_720

Тогава ще се случи не само Второто пришествие на Христос, а ще се наблюдава и смяна на магнитните полюси само в разстояние на няколко минути. Ще последва невиждано земетресение с глобални размери.

Апокалиптична група пусна видео в YouTube с новата прокоба, гледано 6,5 милиона пъти до 1 август. „Земята ще се пропука и ще се разтвори“, се казва в клипа. Женски глас вещае трагедията, съпроводен с анимации и цитати от Библията. Последните минути от клипчето правят промоцията на нова книга и уебсайт.

Според НАСА смяната на магнитните полюси се е случвала няколко пъти в историята на нашата планета. Тя е по-скоро правило, отколкото изключение. През последните 20 милиона години инверсията се е повтаряла на всеки 200-300 хиляди години.

Полярността на магнитните полета на Земята не е постоянна. Планетата ни притежава магнитно поле заради твърдото си желязно ядро, заобиколено от течен океан от разтопен метал.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара