Диетолози определиха най-опасните часове за отслабващите, когато те са най-уязвими и най-склонни да посягат към хранителни изкушения, способни да провалят диетата им.

scale-403585_960_720

Според експертите най-критичните моменти през деня за хората, които се борят с излишните килограми, са 11,01 часа, 15,14 часа и 21,31 часа.

Лошата новина за спазващите диета е, че ако се поддадат на изкушението в един или два от посочените часове, могат да си „лепнат“ допълнителни до 750 калории и да се простят с мечтата си да отслабнат, обяснява Лий Смит от компанията производител на хранителните добавки „Форца“, която е поръчала проучването.

Пропускането на закуската е основна грешка за спазващите диета, тъй като прави почти невъзможно за тях да издържат до обяд, без да се подсилят с нещо нездравословно. Поради тази причина диетолозите посочват 11,01 часа като времето, по което обикновено започват пристъпите на глад.

Стресът е ключовият фактор по обедно време. В 15,14 часа хората са най-склонни да хапват нещо подкрепително, за да противодействат на натрупалата се умора в службата и на поривите за следобедна дрямка.

Диетолозите препоръчват отслабващите да избягват чаят и кафето по вечерно време, тъй като те също вървят с похапване. В 21,31 часа е най-вероятно хората да са се заредили на диваните и да „гризат“ нездравословни продукти пред телевизора.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара